Kainos ir toliau kyla: kokios paslaugos Lietuvoje pabrango labiausiai?

  • Teksto dydis:

Pagal su kitomis Europos Sąjungos (ES) valstybėmis narėmis metodologiškai suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI), 2018 m. gruodžio mėn. apskaičiuota vidutinė metinė infliacija sudarė 2,5 proc.

Ji buvo 0,2 procentinio punkto mažesnė nei pagal vartotojų kainų indeksą (VKI) apskaičiuota infliacija, praneša Lietuvos statistikos departamentas.

2018 m. gruodžio mėn. pagal SVKI apskaičiuota metinė (2018 m. gruodį, palyginti su 2017 m. gruodžiu) infliacija sudarė 1,8 proc. ir buvo 0,1 procentinio punkto mažesnė nei pagal VKI apskaičiuota infliacija.

Skaičiuojant pagal SVKI, 2018 m. gruodį, palyginti su lapkričiu, vartojimo prekių ir paslaugų kainos sumažėjo 0,5 proc. Pagal VKI apskaičiuotas mėnesinis kainų sumažėjimas sudarė 0,6 proc.

Palyginti su 2017 m. gruodžiu, labiausiai pabrango viešbučių, kavinių ir restoranų teikiamos paslaugos (5,4 proc.), būstas, vanduo, elektra, dujos ir kitas kuras (5,3 proc.), švietimo paslaugos (3,6 proc.). Alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių kainos pakilo 3,5 proc.

Per minėtą laikotarpį labiausiai atpigo ryšių paslaugos (1,7 proc.), drabužiai ir avalynė (1,5 proc.), maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai (0,4 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

varnas

varnas portretas
nesimato jokio proveržio juk 21 amžius jau atėjo ir kalėdos ir nauji metai , ir trys karaliai jau prabėgo, ir vis mes kažko laukiam iš vien kainos kyla toliau , prgyvenimas blogėja ekonomika lietuvoj bėga šoliais žemin ūpe ,o juk jau toj nieko negausime iš europos sąjungos reiks savu pinigu, iš kur imsime, lietuvoj, žmoniu sumažėjo pusiau, tikro darbo nėra ir nebus , vakaretiško darbo našumo nėra ir nelauk o jeigu ir pasirodo taip tik trumpam pabandimui, apsidairymui, nieko nelauk ,nieko nebus košmaras juodas atėis, ateitis prasta nieko nežada , o mokesčiai tik kyla ir kyls kito kelio nėra lietuvai mano norams reiktu, atryšti rankas visiems norintiems imtis visko po truputi, be jokiu suvaržimu be mokėsčiu visus biurokratus išnaikinti, už verslus jokio mokėjimo, o skatynti liaudi, kad tik imk dirbk netingėk, sukis savo rate ,kokius trys metus nuo visko atlaisvinti, juk pinigas eis į tik į gera puse, laisvai laisve šukis laisve laisvai eik į prieki, va tada bus nauda , mūsų siekiama, dr
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių