Kainų komisija: Pravieniškės už šilumą permokėjo 126 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Pravieniškių pataisos namai-atviroji kolonija už šilumą įmonei „Prasila“ permokėjo 126,1 tūkst. eurų, nustatė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

Kaip skelbia naujienų portalas 15min.lt, kainų komisija, altikusi neplanuotą kolonijos šilumos kainų patikrinimą, nustatė, jog minėta suma nepagrįstai įtraukta įsanaudas už šilumą nuo 2016-ųjų spalio 1 dienos iki 2018-ųjų kovo 31-osios.

Iš viso šilumos įsigyta už 1,13 mln. eurų.

„Praslitos“ vadovas Darius Semėnas sako, kad kainas pagal sutartį nustato patys pataisos namai, o kai kada jas vienašališkai tvirtina pati Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

15min.lt skelbia, kad po Teisingumo ministerijos atlikto audito metų pradžioje paaiškėjo, kad šilumą pradėjus teikti „Praslitai“, išlaidos komunalinio ūkio išlaikymui išaugo per 40 proc., šilumos kaina vartotojui – apie 14 procentų.

Auditoriams nepavyko rasti dokumentų, susijusių su kolonijos patalpų nuomos konkursu, kurį laimėjo „Praslita“ – byla yra dingusi. Auditoriai aptiko, jog pats Kalėjimų departamentas buvo nustatęs, jog nuomos konkursas buvo neteisėtas ir sutartis turėtų būti nutraukta, tačiau to nėra padaryta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O KIEK paprasti žmonės už šildymą permoka, KADA KE vadoai ant narų atsidurs?

Biudžeto vagys turi

Biudžeto vagys turi portretas
Būti už grotų, o šilumą tiekti . Kiek daug aiškėja į valdžią atėjus ne tiems. Matomai buvę valdžiose buvo sotūs ir pinigingi todėl dabar ir bijo patikrų bei komisijų, nes tokiems nereikia Lietuvoje pokyčių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių