Kaip atskirti gerą medų?

Geriausia medų pirkti iš pažįstamo bitininko, tačiau, jei tokio neturite, reikia žinoti keletą svarbių dalykų. Taip sako bitininkas Jonas Rabačius.

LRT radijo klausytoja Lina iš Palangos nori žinoti, kaip atskirti gerą medų. „Kaip, perkant turguje, atskirti, medus – grynas ar falsifikuotas?“ – klausia ji. „Geriausiai medų pirkti pas pažįstamą bitininką. Jeigu neturite pažįstamų ar bitininko, iš kurio nuolat pirktumėte, yra paprastas būdas“, – tikina bitininkas J. Rabačius.

Jeigu medus yra liepų ar kažkurių pievų, jis negali būti tamsus. Tokio medaus spalva turi būti šviesiai geltona. Bitininkas rekomenduoja bandyti medų atskirti ir pagal kvapą. Liepų medus šiemet, pasak J. Rabačiaus, buvo švelnaus šaltmečio kvapo.

Jeigu nusimanote, J. Rabačiaus žodžiais, galite rinktis pagal skonį, mat tiek bitininkas, tiek ūkininkas mėgėjas turi duoti šio paragauti. „Vizualiai žiūrint, medus, išpilstytas stiklainiuose, turi būti tirštas. Nebent labai šiltas oras, tada jis skystesnis“, – aiškina pašnekovas.

Grikių medus turi būti tamsus, turėti specifinį aromatą. „Galima paprašyti ir bityno paso, nes bitininkams jį vežiotis privaloma“, – siūlo specialistas.

Jei medus išimtas prieš mėnesį ar daugiau ir dar nėra nesusikristalizavęs, toks medus jau ir nesusikristalizuos. „Tai – lipčiaus medus. Galite tokio atrasti ir rudenį, kuris rugsėjo pabaigoje ir spalį dar nesusikristalizavęs“, – sako J. Rabačius. Toks medus taip pat patikimas, tačiau, bitininko žodžiais, šiemet tokio medaus jam dar nepasitaikė.


Šiame straipsnyje: medusbitininkaibitės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina

Regina portretas
O visą kitą informaciją, kokios gali prireikti, galima rasti čia: w ww. goo. gl/j5JG2H ir w ww .goo. gl/NKPhbP Turėtų padėti apsispręsti tiems, kurie dar tik svarsto apie galimus vaistus. Geriausia rinktis tokius, kurie draugiškesni sveikatai, o tokiais Spedra ir yra.

Regina

Regina portretas
Tiesa, tas 6 val efektyvumas gali būti jaučiamas tik tuomet, jei yra stimuliacija, todėl nereikia bijoti galimų nepatogumų pasirodžius viešumoje...

saldziau uz medu

saldziau uz medu portretas
O suveikia tai per kokias 15 minučių. Ir nepastebi kada tas laikas prabėga. Pagerėjusiu pajėgumu galima džiaugtis virš 6 valandų.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių