Kaip dėl karo Izraelyje keičiasi lietuvių kelionių planai?

  • Teksto dydis:

Ar karas Izraelyje keičia lietuvių rudens atostogas? Pasirodo, kad kelionių kryptį pakeitė vos vienas kitas, praneša LNK.

Plačiau papasakojo kelionių agentūros atstovė Eglė Grašytė.

– Ar pastebite, kad mažiau lietuvių perka keliones į Turkiją, Egiptą, Tunisą?

– Vertinant, kad po savaitės prasideda vaikų atostogos, taip pat turėsime dvi šventines dienas per savaitę, kas nėra labai dažna lietuviui, nepastebime sumažėjimo šioms datoms. Vertinant dabartinę situaciją Izraelyje, pasitaiko nuogąstavimų, klausimų, tačiau kelionių atšaukimų skaičius tikrai nėra didelis. Skatiname pasikeisti keliones į Ispaniją, Portugaliją, jei yra kažkokių baimių. Kalbant apie Egiptą, tai pas mus kas trečias pirkimas yra į Egiptą. Manome, kad žmonės renkasi šią kryptį dėl labai geros kainos ir kokybės santykio bei gero oro.

 

 

– Tai skatinate tam tikrus klientus rinktis kitas kryptis?

– Mes skatiname racionaliai įvertinti situaciją. Išsiaiškiname, kokie tie nuogąstavimai. Jei tai yra dėl saugumo, tai turime patvirtintą informaciją iš kitų kelionių organizatorių, kad tame regione šiuo metu saugu keliauti. Mes vadovaujamės organizatorių informacija, pateikiame ją ir klientui. Tačiau jei vis dėlto yra toks poreikis, mes padedame pasikeisti keliones į kitas kryptis. Keliautojų pasitenkinimas ir saugumas yra mūsų pasitenkinimas.

Apie rudenio keliones papasakojo Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavalienė.

– Ar lietuviai keičia kelionių kryptis dėl karo Izraelyje? Ar Turkija, Tunisas bei Egiptas vis dar tos populiarios kryptys tarp tautiečių?

– Natūralu, kad praeitos savaitės pradžioje buvo toks neramumas. Žmonės skambino ir klausė, ką daryti, ar skristi. Atsakymas yra toks, kad jei kažkur bus nesaugu, tai skrydžiai ir nebus vykdomi. Ką reiškia nesaugu? Jei bus gautas pranešimas vengti kelionių į tą regioną. Kai kelionių organizatorius skraidina į tam tikrą vietą, tai yra ne vien tik jo pasirinkimas. Yra avia kompanija, kuri skraidina. Jei avia kompanija iš saugos kompanijos gaus atsakymą, kad keliauti nesaugu, tai kompanija ir nevykdys skrydžių. Yra pakankamai daug saugiklių, kurie nulemia, ar gali skrydžiai būti vykdomi į tam tikrą vietą, ar negali. Pagrindinės kryptys iš Lietuvos yra Turkija bei Madeira. Madeira išsipirko labai anksti, jau praktiškai nebėra vietų. Į Turkiją keliaujama, nes tokio paslaugų kiekio ir tokio patogumo nuvykti kitur mes neturime. Aukščiausias Egipto sezonas dar neprasidėjo. Žmonės keliauja į pažintines keliones ne tik lėktuvais ar autobusais. Žmonės atrado kruizus. Žmonės tuo mėgaujasi, nes kruize gali ir pailsėti, ir pasilepinti. Kai tik Lietuvoje tamsiau ir šalčiau, lietuvaičiai traukia į tolimus kraštus. Jie renkasi Meksiką, Dubajų.

– Sakėte, kad ten kur pavojinga, ten ir nevykdote kelionių. O kaip yra tuo atveju, jei kažkas netikėto nutinka? Turėjome ir gaisrų, ir karą.

– Kiekvienas produktas turi savo savininką. Organizuotų užsakomųjų reisų savininkas yra kelionių organizatorius. Kelionių organizatorius, bendradarbiaudamas su valstybinėmis institucijomis, priima sprendimą vykdyti skrydžius ar ne. Jei nutinka, kaip Izraelio atveju, tai ne tik kelionių organizatorius rūpinasi, bet kartu ir valstybė.

Apie kelionių kryptis plačiau papasakojo kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas.

– Kur rudenį keliauja lietuviai?

– Rudens sezonas turizme yra tikrai dėkingas metas. Baigiasi vasaros kryptys ir prasideda žiemos sezono kryptys. Keliautojai galės rinktis iš dviejų pačių populiariausių visus metus krypčių. Tos dvi, lietuvių pamėgtos, kryptys yra Turkija ir Egiptas. Didžiausias susidomėjimas keliauti į Turkiją yra būtent per moksleivių rudens atostogas, per ilgąjį Vėlinių savaitgalį. Be šių dviejų krypčių keliautojai taip pat renkasi Kanarų salas. Nuo spalio pabaigos galėsime džiaugtis tiesioginiais skrydžiais iš Vilniaus į Tenerifę bei Gran Kanariją. Lietuviai taip pat renkasi Dubajų, kuriame šiuo metu kaitina apie 36 laipsnius šilumos. Keliautojai orientuojasi ne tik į šilumos kryptis, bet ir į pažintį. Per moksleivių atostogas keliaujama į didžiausias Europos sostines bei renkamasi kelionės autobusu po artimą užsienį.

– Ar pastebėjote, kad daugiau žmonių renkasi ne Turkią, Egiptą, o Kanarų salas?

– Pastebėjome dar kitą pusę, kad keliautojai renkasi egzotines kryptis. Klientai nori sutaupyti, neretai renkasi tokias tolimas kryptis kaip Vietnamą, Braziliją, Tailandą. Jie skrenda iš Varšuvos oro uosto, kur kelionių kainos prasideda nuo 900 eurų. O iš Lietuvos keliauja į Šri Lanką, Tailandą, Maldyvus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Taip Egipte saugu,tik nežinai atskris raketa,ar ne,kaip Į Tabos kurortą,ar į kitą kurortą 70km nuo sienos,pataikė į medicinos centrą,mums šito nesako,pataikys,pats būsi kaltas,tai pirmyn

Ramunėlė

Ramunėlė portretas
Gaila kad žurnalistai ir mūsų televizija meluoja apie Egiptą. Tik ką grįžau iš Sharm ell Šeicho. Jokių bombų, tik geras oras. Važiavom į Kairą, nustebino tai kad buvo mažiau patikrinimų. Kitur šalta ir brangu, o čia visada saulė ir jūra su žuvytėm ir koralais.

durna puseserė

durna puseserė portretas
Buvo puseserė prie Ispanijos saloje. Su bilietu parą išsėdėjo aerouoste, lėktuvas neskrido.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių