Kaip grąžinti prekę, kai čekyje nurodyta tik prekių grupė?

Teisės aktuose numatyta galimybė čekiuose spausdinti tik prekių grupes, tačiau tai neturi sukelti nepatogumų grąžinti ar pareikšti pretenziją dėl nekokybiškos prekės. 

Taip sako Valstybinės mokesčių inspekcijos Operatyvios kontrolės organizavimo skyriaus vedėjas Rolandas Puncevičius.

LRT radijo klausytojui klausimų sukėlė gautas fiskalinis čekis. „Kaip suprasti, kai prekių čekyje rašoma: ūkinės prekės, maisto prekės. Kaip aš galėčiau pareikšti pretenziją dėl pirkto daikto, turėdamas čekį, kuriame nurodyta „ūkinės prekės“ arba „maisto prekės“?“ – teiravosi klausytojas.

R. Puncevičius sako, kad Lietuvoje prievolė naudoti fiskalinius kasos aparatus atsirado nuo 1996 metų.

„Tie patys kasos aparatai kai kur naudojami iki šios dienos, todėl dalis jų neturi techninių galimybių spausdinti detalios informacijos apie prekes ir suteiktas paslaugas“, – aiškina specialistas.

Dėl šios priežasties teisės aktuose yra numatyta galimybė spausdinti prekių grupes, pavyzdžiui, ūkinės ar maisto prekės.

„Gyventojui įsigijus nekokybišką prekę ir norint pareikšti pretenziją, žmogus tiesiog turėtų kreiptis su raštišku prašymu dėl prekės pakeitimo kokybiška preke. Prie prašymo tiesiog derėtų pridėti gautą kasos aparato kvitą“, – sako R. Puncevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių