Kalėdinė prekyba internetu augo 30 proc.

  • Teksto dydis:

Kalėdinių dovanų internetu 2016 m. gruodį lietuviai nupirko trečdaliu daugiau nei 2015 m., rodo internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ kalėdinio laikotarpio pardavimų rezultatai. Po Kalėdų eglute lietuviai dėjo ne tik daugiau internetu pirktų, bet ir kitokių dovanų. Viena populiariausių dovanų buvo išmanieji laikrodžiai, kurių kalėdinių laikotarpiu nupirkti 11 kartų daugiau nei prieš metus.

„Kelerius metus iš eilės stebime augančią tendenciją kalėdines dovanas pirkti internetu. Šį šventinį periodą, mūsų duomenimis, lietuviai internetu pirko 29 proc. daugiau dovanų nei 2015 m. Latvijoje kalėdinė prekyba internete ūgtelėjo dešimtadaliu, o štai Estijoje – daugiau nei du kartus. Taip žmonės, ko gero, bėgo nuo stresą keliančio kalėdinio šurmulio, stumdymosi eilėse, kamščių gatvėse. Ir nors kasmet tarp šventinių dovanų dominuoja tos pačios prekių kategorijos, tai nereiškia, kad po eglute dedamos tokios pačios dovanos. Per kiekvienas Kalėdas galime išskirti naujas dovanas-lyderes. Šiemet tai buvo išmanieji laikrodžiai ir garais valantys prietaisai“, – kalėdinės prekybos pokyčius 2016 m. pristato Giedrė Vilkė, „Pigu.lt“ rinkodaros vadovė.

Buitinė technika ir elektronika – vienos populiariausių dovanų

Pasak „Pigu.lt“ rinkodaros vadovės, kaip ir 2015 m., taip ir pernai lietuviai dovanoms ypač dažnai rinkosi įvairią smulkią buitinę techniką ir elektronikos prietaisus.

2016 m. šventiniu laikotarpiu dominavo elektriniai dantų šepetėliai, virtuviniai kombainai, virduliai ir kavamalės. Šių prietaisų parduota nuo 2 iki 4 kartų daugiau nei per ankstesnes šventes. 2015 m. dažniau buvo dovanojami dulkių siurbliai, plaukų kirpimo mašinėlės, televizoriai. Bene didžiausias šio šventinio laikotarpio šuolis – 25 kartus išaugęs garais valančių prietaisų pardavimas.

Mobilieji telefonai – dar viena dovana, kuria lietuviai neretai pradžiugina artimuosius. Tačiau jeigu 2015 m. šventiniu laikotarpiu populiariausi buvo „Samsung Galaxy“ telefonai, šį sezoną juos iš lyderių išstūmė „Huawei P8“. Išmanieji laikrodžiai per šias šventes gali būti tituluojami kaip viena populiariausių dovanų, jų nupirkta 11 kartų daugiau nei prieš metus.

Vyrams – megztiniai, moterims – akių šešėliai

Tradiciškai per šventes aktyviai perkama ir įvairi apranga. 2016 m. gruodį dažniau buvo perkama apranga vyrams.

Prieš metus aktyviausiai buvo perkami termo drabužiai, kurie šį šventinį laikotarpį užleido pozicijas vyriškiems džemperiams, megztiniams, marškiniams, kojinėms ir apatiniam trikotažui. Moterys, kaip ir per ankstesnes šventes, po eglute rado pižamą, chalatą ar šlepetes.

Visgi viena populiariausių dovanų moterims – kosmetika ir kitos grožio prekės. Per šias šventes joms 2,5 karto dažniau buvo dovanojami akių šešėliai, akių pieštukai ir blakstienų tušai.

Vaikams – daugiau žaislų

Kalėdų senelio maiše, žinoma, per kiekvienas šventes dominuoja patys įvairiausi žaislai vaikams. Šiemet ir Kalėdų senelis jų internetu pirko daugiau nei ankstesniais metais.

Dažniausiai vaikai pradžiuginami lavinamaisiais žaislais, kurių prieš šias šventes nupirkta 42 proc. daugiau nei prieš metus. Nedaug atsilieka ir įvairios kaladėlės bei konstruktoriai, kurių Kalėdų senelio maiše per šias Kalėdas buvo 45 proc. daugiau.

Populiariausi žaislai šį sezoną berniukams buvo žaislinė policijos aikštelė ir 3 aukštų automobilių stovėjimo aikštelė. Dauguma mergaičių po švenčių sūpuoja interaktyvią lėlę Tauškutę, stumdo vežimėlį mažajai gydytojai ar artimuosius džiugina kepiniais iš virtuvėlės su šviesa ir įvairiausiais garsais.

„Pigu.lt“ pastebi, kad kasmet prieš šventes žmonės linkę atsinaujinti namus ir kur kas aktyviau nei kitu metų laiku perka namų apyvokos ir interjero prekes, pvz., užuolaidas, komodas, kilimus. Prieš šias šventes ypač populiarios buvo įvairios žvakės ir žvakidės, kurių nupirkta 2,3 karto daugiau nei 2015 m. gruodį. Aktyviau nei prieš metus buvo perkami ir įvairūs indai, jų parduota 50 proc. daugiau, o taurių, puodelių ir ąsočių pardavimas išaugo 3 kartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių