Kam Seimo nariai leidžia parlamentinei veiklai skirtas lėšas?

Seimo nariai su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms iki spalio galėjo panaudoti beveik 8 tūkst. eurų – šias lėšas jie leidžia skirtingoms reikmėms, o kai kurie išsiskiria didelėmis sumomis reklamai.

Pusę šios sumos, 4 tūkst. eurų, viešosios informacijos rengėjams panaudojo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos atstovas Valerijus Simulikas.

Parlamentaras BNS teigė, kad didžioji šios sumos laida turėtų tekti pranešimams per Šiaulių televiziją. Taip jis tvirtino rinkėjams pateikiantis informaciją apie savo veiklą.

„Informuoju apie įstatymus, veiklą kaip Seimo nario. Tai yra viena iš formų teikti ataskaitą, jei nori pateikti savo poziciją. Kai žiniasklaida pradės spausdinti ir televizija nemokamai rodys, aš būsiu labai dėkingas“, – sakė Seimo narys.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų viešosios informacijos rengėjams panaudojo 2,5 tūkst. eurų, jo frakcijos kolega Juozas Imbrasas – 2,4 tūkst. eurų.

2,1 tūkst. eurų iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų reklamai panaudojo „valstietis“ Alfredas Stasys Nausėda, po maždaug 2 tūkst. eurų – „valstietis“ Tomas Tomilinas ir Mišrios Seimo narių grupės atstovas Povilas Urbšys, po 1,6 tūkst. eurų – „valstietis“ Audrys Šimas, socialdarbietė Irena Šiaulienė.

Taip pat po maždaug 1,5 tūkst. eurų viešosios informacijos rengėjams sumokėjo „valstiečiai“ Guoda Burokienė, Dainius Gaižauskas, socialdarbiečių frakcijos atstovas Algirdas Butkevičius, po 1,4 tūkst. eurų – „valstiečiai“ Robertas Šarknickas, Agnė Širinskienė, Virginija Vingrienė, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis tam skyrė 1,3 tūkst. eurų.

Viešosios informacijos rengėjų paslaugomis iš viso nesinaudojo šiek tiek mažiau kaip ketvirtadalis Seimo narių.

Kai kurie iš parlamentarų parlamentinei veiklai skirtų lėšų išvis nelietė, tai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis, šios frakcijos atstovė Ingrida Šimonytė.

Kelių šimtų eurų sumas išleido Socialdemokratų darbo frakcijos atstovai užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Gediminas Kirkilas.

Seimo nariui per mėnesį su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms atsiskaitytinai skiriama vieno vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio suma, rugsėjį ji jau siekė 926 eurus. Iš viso per šiuos metu nuo sausio iki rugsėjo parlamentarai tam panaudojo 886 tūkst. 256 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viktor Savcenko

Viktor Savcenko portretas
Baisu

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Ar skiriami pinigai silkei ir mergom nusipelniusiems parlamentiarom?That is the question.

...

... portretas
Iš tų pinigų jie ir padėjėjas 'srubai virt' išlaiko?..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių