Kas svarbu stebint pensijų fondų rezultatus: grąža dar ne viskas

Grįžti į straipsnį

Pamastymui

Pamastymui portretas
Jeigu tavo alga yra 1000 eurų į rankas, tavo papildomos pajamos atsisakius kaupimo fonde yra +60 eurų į rankas. Tad grubiai, per menesi jus galite atsidėti 1,6 gramo aukso. Per metus - 19,2 gramo. Per 40 metų stažo - 760 gramų. Aišku, kainos keisis. Perkamoji aukso galia - išliks.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Privačių fondų aferistai nachališkesni nei telefoniniai sukčiai,nes už svetimus pinigus kasdien reklamuojasi beveik ant kiekvieno stulpo vis su naujomis pasakomis neišmanantiems, kas gamina ir kaip uždirbami pinigai.

...

... portretas
ACH kiek makaronų Tautai ant ausų, tik minties ir nėra! Tik va: "jei fondas numato investuoti pusę turto į išsivysčiusių šalių bendrovių akcijas, 50 proc. lyginamojo indekso sudarys vienas iš pasaulio akcijų indeksų" - tai pateikinėjama kaip gėris, KAI - realiai tie pinigai dirba UŽSIENY, ir SVETIMOMS šalims naudą neša. Na o antra - velniava dabar asaulio ekonomikoj vyksta - Graikija (ar apie tokią dar galima kalbėt? - visa išsipardavus), Ispanija irgi bankrutuoja, Prancūzijoj velniavos vyksta, britų nebeliko (realiai), o ir Vokietija JAU jaučia perkaitimą, tuoj ir joje griuvimas prasidės. O dar Kinijos ir JAV ekonomikų griūtis (sako, tai ir ES paveiks) - visi, investavę užsieny liks su baronkos skyle. Taip, ta krizė paveiks ir Lietuvą, TIK - JEI tie pinigai būtų DABAR (kaip ir priklauso!) pensininkams išdalyti, tai jie ČIA skatintų verslus ir pramonę, taip kad paskui iš tos pasaulinės krizės išeitume su minimaliais nuostoliais. BET - juk išsivysčiusios šalys NORI egzistenciją pratęst.

Galerijos

Daugiau straipsnių