Kas trukdo Lietuvai būti tarp konkurencingiausių valstybių?

  • Teksto dydis:

Lietuva gali būti tarp konkurencingiausių valstybių, tačiau tam reikia struktūrinių reformų ir infrastruktūros plėtros, teigia Pasaulio ekonomikos forumo (PEF) atstovė.

„Europa ir ypač Lietuva susiduria su daug iššūkių, tačiau tai taip pat gali tapti ir galimybe. Kaip maža, atvira ekonomika jūsų valstybė yra gerai pasiruošusi imtis kritinių reformų, didinant konkurencingumą, palyginti su greičiau augančiomis ir didesnėmis ekonomikomis. Jūs tikrai galite atsirasti ataskaitos priešakyje“, - antradienį Metų ekonomikos forume Vilniuje sakė Pasaulio ekonomikos forumo Europos ir Eurazijos skyriaus vadovė Martina Larkin.

Pasak jos, tai, kad Lietuva Pasaulio ekonomikos forumo ataskaitoje pastaraisiais metais sugebėjo pakilti į 36 vietą, rodo, kad valstybė sugeba koncentruotis į svarbiausiais sritis.

Tačiau M.Larkin pažymėjo, jog būtina plėsti konkurencingumą, gerinant infrastruktūrą bei diegiant inovacijas.

„Ypač tokiose srityse, kaip infrastruktūra, institucijos ir inovacijos, kurios yra svarbiausios Lietuvai. Mes manome, kad jūs galite didinti šalies konkurencingumą ir išnaudoti turimus resursus. (...) Laukia daugybė iššūkių, ypač susijusių su struktūrinėmis reformomis, kurios yra labai svarbios“, - tikino ji.

Lietuvos konkurencingumo indeksas šiemet pagerėjo - PEF sąraše šalis pakilo penkiomis pakopomis į 36 vietą.

Pagal pagrindinių reikalavimų subindeksą, įvertinantį šalies institucinę aplinką, infrastruktūrą, makroekonomiką, sveikatą ir pradinį išsilavinimą, Lietuva iš 37 vietos pakilo į 35 vietą. Lietuvoje geriausiai įvertinta makroekonominė aplinka (30 vieta), sveikata bei pradinis išsilavinimas ( 36  vieta) ir infrastruktūra (42 vieta), o prasčiausiai – institucinė sritis (53 vieta).



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar gali

ar gali portretas
konkuruot achema su uzdetu independenso mokesciu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių