Keleiviams primena: ličio baterijos ir įkrovikliai – tik lėktuvo salone

  • Teksto dydis:

Nors lėktuvų keleiviai draudžiamų vežti daiktų sąrašus išmano vis geriau, tačiau kai kurios bagažo gabenimo taisyklės vis dar pamirštamos. Viena iš jų – draudimas registruotame bagaže gabenti nešiojamus įkroviklius bei atsargines ličio baterijas.

Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė primena, kad į kelionę nusprendus vežtis atsargines ličio baterijas, naudojamas įvairiems elektroniniams bei medicininiams prietaisams, jas būtina paimti su savimi į lėktuvo saloną. Tokia pati taisyklė galioja ir imant elektroninius prietaisus įkraunančius akumuliatorius (angl. power banks).

„Tiesa, rankiniame bagaže galima vežti ne daugiau kaip du vienetus atsarginių ličio baterijų ar elektroninius prietaisus įkraunančių akumuliatorių. Jei vieno tokio prietaiso galia yra didesnė nei 100 Wh, bet neviršija 160 Wh, tokiu atveju atsarginės ličio baterijos vežimas iš anksto turi būti suderintas su oro linijų bendrove. Atsargines ličio baterijas, kurių galia didesnė nei 160 Wh, draudžiama veržti orlaiviu. Tuo tarpu imant nešiojamus įkroviklius vežėjo leidimas nėra būtinas“, – aiškina I. Baltrušaitienė.

Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovė taip pat pastebi, kad siekiant užtikrinti maksimalų lėktuvo keleivių saugumą egzistuoja ir daugiau bagažo apribojimų.

„Jau nuo 2006 m. visoje ES galioja skysčių ribojimo taisyklės. Šiuo metu visi rankiniame bagaže vežami skysčiai turi būti ne didesnės kaip 100 ml talpos taroje ir tilpti į maišelį, kurį galima gauti bet kuriame Lietuvos oro uoste. Pabrėžtina, kad šie apribojimai negalioja registruotam bagažui, - akcentuoja I. Baltrušaitienė.

Į rankinį bagažą taip pat negalima talpinti uogienių, marinuotų ir raugintų daržovių. Tiesa, medų gabenti galima. Be to, į lėktuvo saloną draudžiama įsinešti ir bengališkas ugneles bei žaislinius ginklus, taip pat įvairius aštrius ir bukus daiktus.“

Keleivius, dvejojančius, ar į kelionę norimas paimti daiktas gali būti gabenamas lėktuvo salone, Lietuvos oro uostai kviečia pasitikslinti draudžiamų daiktų sąrašą čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių