Oficialiai atšaukta ekstremali situacija dėl sausros

  • Teksto dydis:

Vyriausybė ketvirtadienį oficialiai atšaukė ekstremalią situaciją visoje šalyje – ji buvo paskelbta dėl sausros padarinių žemės ūkiui.

„Atsižvelgiant į oro sąlygas ir tai, kad atlikti visi galimi veiksmai šios ekstremalios situacijos suvaldymui, gruodžio 4 dieną Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija pritarė siūlymui dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos atšaukimo“, – teigia Žemės ūkio ministerija.

Ekstremali situacija dėl sausros šalyje buvo paskelbta liepos 4 dieną. Vyriausybė tokį sprendimą priėmė Hidrometeorologijos tarnybai daugiau nei 15-koje savivaldybių fiksavus stichinę sausrą – jose nelijo 30 dienų, dar dešimtyje buvo sausringas laikotarpis – nelijo 15 dienų. 16 savivaldybių pačios buvo paskelbusios ekstremalią padėtį.

Ekstremalios situacijos visoje šalyje paskelbimas leido Europos Sąjungos (ES) paramos gavusiems žemdirbiams išvengti sankcijų dėl neįvykdytų įsipareigojimų, jie taip pat galėjo pasinaudoti nenugalimos jėgos išimtimis sutartyse su partneriais.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys yra sakęs, kad dėl Lietuvą alinusios sausros ūkininkai patyrė apie 0,5 mlrd. eurų nuostolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pijus

pijus portretas
Reikia skelbti del sniego

cha ha ha desimt dienu nelijo---

cha  ha  ha  desimt  dienu  nelijo--- portretas
reikia reikalaut is ES moilijardo uz patirtus nuostolius ,po to desimt dienu palijo ...vel reikia reikalaut milijardo uz lietaus pridarytiems nuostoliams padengt ------gerais laikais ---be nuostoliu pelnas siekia tris simtus milijonu[ pardavus]....isvada naxren set ir aket.....prasykit is karto tu pora milijardu uz ,,,,nuostolius,,,,,ir eikit dalintis prie alaus pirteleje susede .....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių