Kiaušinių pardavimas ir eksportas augo, o kainos mažėjo

  • Teksto dydis:

Šių metų antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, šalyje buvo parduota 16,6 proc. daugiau kiaušinių nei pernai.

Anot Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro leidinyje „AgroRinka” pateikiamos informacijos, balandžio-birželio mėnesiais Lietuvos rinkoje buvo parduota 162,80 mln. kiaušinių. Tai - 8,9 proc. daugiau nei pirmąjį metų ketvirtį.

„Iš to skaičiaus A klasės vištų kiaušinių analizuojamu laikotarpiu parduota 2,8 proc. daugiau nei 2018 metų pirmą ketvirtį, tačiau 11,92 proc. mažiau nei tuo pačiu 2017 metų laikotarpiu”, - informuojama leidinyje.

Tuo metu vidutinė A klasės vištų kiaušinių pardavimo kaina minimu laikotarpiu sudarė 5,82 euro už 100 vienetų ir buvo 13 proc. mažesnė nei pernai. B klasės vištų kiaušinių vidutinė didmeninė pardavimo kaina analizuojamu laikotarpiu padidėjo 17,8 proc. ir siekė 4,50 euro už 100 vienetų.

Kiaušinių eksportas šių metų antrąjį ketvirtį sudarė 28,81 mln. tonų vienetų ir, palyginti su pirmuoju metų ketvirčiu, sumažėjo 4,03 proc., tačiau išliko 33,1 proc. didesnis nei prieš metus. Vidutinė eksporto kaina, kaip nurodoma leidinyje, analizuojamu laikotarpiu sudarė 5,15 euro už 100 vienetų ir buvo 17,3 proc. žemesnė nei prieš metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu nusipirksi sumažintos kainos,tai negalėsi valgyt-trynys su antibiotikų prieskoniu.Matomai nesveikos vištos tuos kiaušinius dėjo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių