Kiek kainuos išleisti vaiką į mokyklą?

Nors iki rugsėjo liko beveik mėnuo, tėvai jau skaičiuoja, kiek šiemet teks išleisti mokyklinių prekių krepšeliui. Prekybininkai sako, kad jis bus panašus kaip pernai, tačiau žmonėms kainos vis dar atrodo per aukštos.

Du vaikus rudenį į mokyklą išleisianti Marija Jankauskienė jau rugpjūčio pradžioje pradeda ruošti mokyklinių prekių krepšelį.

Moteris skaičiuoja, kad būtiniausiems reikmenims šiemet išleisti mažiau nepavyks.

„Kadangi dviem vaikam, tai yra, kaip pasakyti, devinta – dešimta klasė, tai jau krepšelis bus didesnis. Plius pratybos, plius dar ten visokiausi popieriniai dalykai, nu ten atšvietimui popierius, kur kiekviena mokytoja, aplankai specialūs moderniausi, segtuvai, rašikliai specialūs, pieštukai, kokius galima, kokius negalima“, – vardijo M. Jankauskienė.

Įvairių kanceliarinių priemonių Marijos vaikai turi sukaupę iš anksčiau, tačiau jų neužteks. Norint visiškai paruošti vaikus į mokyklą, reikės nemažos sumos.

Realiai patartume ruoštis mokyklai anksčiau nei rugpjūtis. Tikrai turim tokių pirkėjų, kurie jau net ir ateina gegužės mėnesį, yra kurie ir balandį, iš karto po Velykų ateina. Tai žinant, kada jūsų vaikas pradės lankyti mokyklą, tikrai galima pradėti tą anksčiau.

„Apie du šimtus tai tikrai teks, dar kuprinės...“ – sakė M. Jankauskienė.

Paklausta, ar tikisi kokių nors permainų kitais metais, moteris kalbėjo: „Nesitikiu. Žadėjo permainas, žadėjo vaikams pratybas lygtai praeitas metais, buvo tokia, kad pirks mokyklos. Bet šiais metais pasikeitė valdžia, pasikeitė viskas, ir viskas aptilo“.

Prekybininkai sako, kad bazinis mokyklinių prekių krepšelis šiemet kainuoti turėtų panašiai kaip pernai.

„Tai yra apie dvidešimt aštuonis eurus, dvidešimt aštuonis ir, berods, trisdešimt penki centai, jeigu būsiu visai tikslus. Pernai buvo maždaug trisdešimt centų brangiau. Tai šiemet tikrai, jeigu tėveliai leidžia kelis vaikus, tai tikrai tą turėtų pajausti“, – teigė UAB „Maxima“ Korporacinių reikalų departamento direktorius Jaunius Špakauskas.

„Pigiausi sąsiuviniai kainuoja nuo 11 centų, rašikliai – nuo 35 centų, piešimo sąsiuviniai nuo 38 centų, liniuotės – 37 centai“, – sakė „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Pasak prekybininkų, dėl popieriaus bei kartono kainų kilimo, šiemet pabrango sąsiuviniai.

Vis dėlto norintiems sutaupyti paskutinių rugpjūčio savaičių laukti nereikėtų.

„Realiai patartume ruoštis mokyklai anksčiau nei rugpjūtis. Tikrai turim tokių pirkėjų, kurie jau net ir ateina gegužės mėnesį, yra kurie ir balandį, iš karto po Velykų ateina. Tai žinant, kada jūsų vaikas pradės lankyti mokyklą, tikrai galima pradėti tą anksčiau. Labai protingai susižiūrėti, ko reikia, pirkti tam tikras priemones kiekvieną mėnesį“, – patarė UAB „Officeday“ rinkodaros vadovė Baltijos šalims Viktorija Masaitytė.

Prekybininkai pastebi, kad aktyviausiai mokyklai apsiperkama likus kelioms dienoms iki naujų mokslo metų pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių