Kitąmet už elektrą mokėsime mažiau

  • Teksto dydis:

Elektros kaina gyventojams nuo sausio mažės maždaug 4 proc. - Kainų komisija penktadienį patvirtino mažesnius bendrovės „Lesto“ įkainius. Verslui taip pat atpigs elektros persiuntimo paslauga.

Pasak „Lesto“ generalinio direktoriaus Aido Ignatavičiaus, bendrovės paslaugų dalis sudaro apie 25 proc. galutinės elektros kainos gyventojams. Anot jo, svertinė skirstymo paslaugos kaina mažėja šiek tiek daugiau nei 1 procentu.

„Būtent dėl efektyvesnės mūsų veiklos skirstymo kaina mažėjo pastaruosius ketverius metus. Teigiamos įtakos efektyvumui ateityje taip pat turės planuojamas įmonės ir bendrovės „Lietuvos dujos“ sujungimas“, – sakė įmonės vadovas.

Tačiau dėl Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo įstatymo pataisų kainų komisija gruodžio mėnesį planuoja koreguoti 2016 metų viešuosius interesus atitinkančios paslaugos (VIAP) kainą, todėl kiek keisis ir galutinės elektros kainos.

Standartinis vienos laiko zonos elektros tarifas mažės 4 proc. (0,5 cento) iki 12,4 cento už kilovatvalandę (kWh). Elektrines virykles turinčių vartotojų vienos laiko zonos tarifas mažės 3 proc. (0,4 cento) iki 12,3 cento.

Dviejų laiko zonų dienos tarifas mažės 4 proc. (0,6 cento) iki 13,5 cento, nakties - taip pat 4 proc. (0,4 cento) iki 9,7 cento, o elektrinių viryklių savininkams - 4 proc. (atitinkamai 0,5 ir 0,4 cento) iki atitinkamai 13,4 ir 9,6 cento. 

Įmonės, elektrą gaunančios iš vidutinės įtampos tinklų, kitąmet už jos persiuntimą mokės apie 4,8 proc. (0,16 cento už kWh) mažiau, o iš žemos įtampos tinklų - 0,8 proc. (0,04 cento) mažiau. Konkreti elektros kaina verslo klientams priklauso nuo jų sutarčių su tiekėjais.

Elektros kaina buitiniams vartotojams paskutinį kartą mažėjo šių metų sausį - tuomet ji krito vidutiniškai apie 0,9 cento, arba beveik 3 centais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar palaukit

dar palaukit portretas
kol prides independenso dedamaja...

4

4 portretas
netikiu !!!

įdomu

įdomu portretas
Kodėl Klaipėdoje taip staigiai brangsta šiluma, kas mėnesį prideda virš 50 eurocentų ,kai pigo tai rašė visur,o dabar tyli???
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių