Klaipėda dėl NATO krovinių nurungė Rygą

Po daugiau nei dvejų metų intensyvaus darbo šalies transporto įmonės skina vaisius - per Klaipėdos uostą keliaus visa NATO sausumos krovinio dalis, kuri iki šiol į Afganistaną buvo siunčiama per Rygą.

Po daugiau nei dvejų metų intensyvaus darbo šalies transporto įmonės skina vaisius - per Klaipėdos uostą keliaus visa NATO sausumos krovinio dalis, kuri iki šiol į Afganistaną buvo siunčiama per Rygą, pirmadienį rašo "Verslo žinios".

NATO kroviniai suks per Klaipėdos uostą, nes viena didžiausių šalies logistikos paslaugų bendrovių "VPA Logistics" Vašingtone pasirašė bendradarbiavimo sutartį su NATO įgaliotu atstovu bendrove "GaTe Logistics" dėl maisto ir kitų krovinių gabenimo į ir iš Afganistano per Klaipėdos uostą.

"Iki sutarties pasirašymo dirbome mažiausiai dvejus metus. Tai tik dar kartą įrodo, kad kruopštus, sistemingas darbas visada duoda pageidaujamą rezultatą. Mes pasiūlėme tikrai sudėtingą įvairiarūšių NATO krovinių logistikos sprendimą", - sakė "VPA Logistics" generalinis direktorius Darius Beinortas.

Pirmieji 100 REF tipo konteinerių su šaldytais maisto produktais ir kitomis prekėmis jau rugsėjo pradžioje pasieks bendrovę Klaipėdos konteinerių terminalas. Iš viso planuojamas apie 200 konteinerių srautas per savaitę, o tai sudarys apie 6 proc. visų šiuo metu į Klaipėdos uostą patenkančių konteinerių srauto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mrr

mrr portretas
Konteineriai keliaus per Klaipėdos konteinerių terminalą, o nuotrauką įdėjo Smeltės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių