Klaipėdos piliavietė verslininkų nedomina?

Verslininkai nepanoro įsikurti atnaujintoje Klaipėdos piliavietės rytinėje kurtinoje. Pirmojo patalpų nuomos konkurso metu nebūta nė vieno susidomėjusiojo. Verslininkai nesiveržia dalyvauti ir antrajame, pabaigos link judančiame konkurse.

Nors rytinės kurtinos atstatymo darbai jau pasiekė finišo tiesę, norinčiųjų įsikurti dalyje naujutėlaičių erdvių pasigendama.

Kaip žinome, dalis rekonstruotos kurtinos patalpų bus perduota Mažosios Lietuvos istorijos muziejui, o likusioms ieškoma operatoriaus. Pastarosiose turėtų įsikurti konferencijų centras, kavinė ir tualetai.

Klaipėdos savivaldybė kartą jau skelbė viešą nuomos konkursą, tačiau tada patalpas penkmečiui išsinuomoti norinčiųjų neatsirado. Šiuo metu skaičiuojamos paskutinės antrojo konkurso dienos. Pasiūlymų teikimo pabaigos terminas numatytas sausio 8-ąją.

"Asmeniškai į mane niekas dar nesikreipė, nebuvo atvykę domėtis. Internete visą medžiagą turime įkėlę, galbūt kas nors ir pasižiūri, tačiau, ar dalyvaus, tikrai nežinau", – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Neatmetama, kad viena priežasčių, stabdanti verslininkus nuomotis daugiau nei 882 kv. metrų ploto patalpas, yra numatyta nuomos kaina.

Tikėtina, kad ją reikės sumažinti, jei šis konkursas sulauks prieš tai buvusio likimo ir bus paskelbtas trečiasis.

"Pagal savo patvirtintas tvarkas 30 proc. kainą mažinti mes galime", – paaiškino E.Simokaitis.

Jei nebus sulaukta panorusiųjų pradėti vykdyti veiklą nemažo ploto patalpose, planuojama surengti ir savotišką ekskursiją po atstatytą kurtiną. Taip tikimasi sudominti čia veiklą galinčius vykdyti verslininkus.

Bendra Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos atstatymo projekto vertė – 4,3 mln. eurų. Dalį lėšų skiria ES, dalį – Klaipėdos miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Op

Op portretas
Kaip matosi is foto, galetu buti nebloga vieta sporto salei irengti. Ziema kaip tik Ju truksta. Il

PASIŪLYMAS

PASIŪLYMAS  portretas
Ten reikia įrengti - BLAIVYKLĄ . Užteks bomžus vežioti į ligonines. O čia vietos daug, atvežei, nudrėbei kur nors į kampą ir tegul miega. Kai prasiblaivys , už pakarpos ir į prūdą.

emigr@nt

emigr@nt portretas
Perkelkit ten akropoli.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių