Klaipėdos uosto valdyboje neliko uostamiesčio mero

Klaipėdos uosto valdyboje nebeliko nuo praėjusių metų vasaros joje dirbusio uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko.

Registrų centro duomenimis, pernai rugpjūčio pradžioje valdyboje pradėjęs dirbti V. Grubliauskas valstybės valdomos įmonės valdyboje nebedirba nuo gruodžio 21 dienos, o pakeitimai įregistruoti šią savaitę.

Susisiekimo ministerija anksčiau skelbė, kad vietoj V.Grubliausko bus ieškoma nepriklausomo valdybos nario.

Be V. Grubliausko, uosto valdybą paliko susisiekimo viceministras Paulius Martinkus – vietoj jo paskirta ministerijos Biudžeto programų vertinimo skyriaus vedėja Janina Laskauskienė.

Gerosios valdymo praktikos ekspertai kritikavo ministerijos sprendimą į uosto valdybą paskirti Klaipėdos merą. Asociacijos „Baltic Institute of  Corporate Governance“ prezidentas Rytis Ambrazevičius BNS yra teigęs, kad toks precedentas prieštarauja Ekonominės bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijoms ir sukelia interesų konflikto riziką.

Ministerija tuomet savo sprendimą aiškino siekiu užtikrinti dialogą ir bendradarbiavimą tarp uosto ir miesto valdžios. Klaipėdos uosto vadovas Arvydas Vaitkus yra teigęs, kad mero dalyvavimas uosto valdyme leis miestui geriau suprasti jo veiklą ir padės išvengti nesusipratimų.

Uosto valdyboje šiuo metu taip pat dirba du nepriklausomi nariai – investicijų bendrovės „Ad Ventum“ generalinis direktorius ir buvęs „Avestis“ vadovas Marius Dvareckas bei buvęs prezidentės vyriausiasis patarėjas ekonomikos klausimais Nerijus Udrėnas. Joje taip pat dirba Susisiekimo ministerijos Biudžeto ir valstybės turto valdymo departamento direktorius Saulius Kerza.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Miesto gyventojas

Miesto gyventojas portretas
Jei mes, žmonės būtume vieningesni ir pakovotume už savo miestą ,gal ir mes kokio nors proveržio pasiektume ,mes turime išsireikalauti,kad uosto taryboje būtų išrinktas žmogus ,kuriam ne vis vien kas su miestu bus po metų ar 50 .Mums reika žmogaus norinčio ir turinčio supratimo apie miesto vystymą bei jos plėtrą .Turi uostas prisidėti prie senamiesčio namų ,gatvių atnaujinimui , naujo muzikinio teatro pastatymo.

Anonimas

Anonimas portretas
Zuziiii: mano manymu del žmogaus padaryta labai minimaliai, deja... o del savos geroves padarys betka. Tikrai marionetė su dūda.

Klaipedskas

Klaipedskas portretas
Klaipedieciu uoste niekas neatstovauja. Liksime uosto svarves ir kitu siuksliu ikaitai.... ir uoste dirbsime uz kapeikas, o VILNIUS tik pelna skaiciuos. Turi atstovauti ne tik MERAS bet ir kiti miestieciu atstovai (ivairus) bent jau per puse. VILNIUS KLAIPEDAI makaronus kabina o musu politikai atstovai nupirkti uz kapeikas siaudadusiai.... geroji valdymo praktika.....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių