Kolegijų reitingai: pagal baigusių įsidarbinimą pirmauja Žemaitijos kolegija

Pagal baigusiųjų įsidarbinimą tarp šalies kolegijų pirmauja Žemaitijos kolegija.

Kolegijų reitingą paskelbusio savaitraščio „Veidas“ duomenimis, pernai darbo neradę buvo 8,3 proc. Žemaitijos kolegijos absolventų.

Antroje vietoje pagal absolventų įsidarbinimą - Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla, iš kurios absolventų bedarbiais tapo 11,9 proc. baigusiųjų. Baigę Vilniaus kolegiją darbo nerado 12,7 proc. absolventų.

Tuo tarpu iš Šiaurės Lietuvos kolegijos absolventų darbo nerado beveik trečdalis (31,3 proc.), Panevėžio kolegijos - 28 proc., Marijampolės kolegijos - 27 procentai.

Žemaitijos kolegija reitinge pirmauja ir pagal gebėjimą pritraukti lėšas. Ši kolegija iš valstybės biudžeto gavo 3,7 mln. litų, o pati užsidirbo daugiau kaip 9 proc. šios sumos – 338 tūkst. litų. Ne prasčiau sekėsi ir Lietuvos aukštajai jūreivystės mokyklai, uždirbusiai 9 proc. (434 tūkst. litų) nuo 4,8 mln. litų, skiriamų valstybės.

Reitinge vertinant akademinį personalą nurodoma, kad daugiausia mokslų daktarų turi nevalstybinės Šv. Ignaco Lojolos kolegija (100 proc. dėstytojų) ir V.A.Graičiūno aukštoji vadybos mokykla (40 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

<<<

&lt;&lt;&lt; portretas
Įdomu, kiek žmonių dirba pagal įgytą specialybę. Tokia statistika neskelbiama, nes gadintų valstybės ir mokymosi įstaigų įvaizdį, bet nieko nestebina, kad bakalaurai ir magistrai "Maximoje" prekes krauna.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių