„Linavos“ vadovas: situacija pasienyje kelia nerimą

  • Teksto dydis:

Sulėtėjęs Lietuvos automobilių tikrinimas Rusijos pasienyje kelia nerimą, sako asociacijos „Linava“ vadovas Algimantas Kondrusevičius. Jo teigimu, bandoma išsiaiškinti tikrąją padėtį.

Sulėtėjęs Lietuvos automobilių tikrinimas Rusijos pasienyje kelia nerimą, sako asociacijos „Linava“ vadovas Algimantas Kondrusevičius. Jo teigimu, bandoma išsiaiškinti tikrąją padėtį.

„Mes su nerimu stebime ir manome, kad tikrai kažkas vyksta. Tik nekeliam bereikalingos panikos, nežinodamui, kas iš tikrųjų vyksta. Mūsų patirtis nelabai gera dėl tokių tikrinimų rodo, kad reikia išlaikyti rimtį ir nekelti panikos, o išsiaiškinus tikrąją situaciją, numatyti sprendimų kelius“, - Žinių radijui pirmadienį sakė A.Kondrusevičius.

Jo teigimu, Rusijoje sklinda Lietuvos verslui nepalankūs gandai.

„Jau pradėjo sklandyti Rusijos importuotojų tarpe, kad negalima krauti lietuviškų mašinų, prekių iš Lietuvos. Tikrai ne pats didžiausias sąjungininkas Lietuvos verslui tokie gandai ir mes stengiamės jų neskatinti“, - sakė „Linavos“ vadovas.

A.Kondrusevičiaus teigimu, verslas ne kartą yra nukentėjęs nuo politinės ar geopolitinės priešpriešos, tačiau stengiamasi ieškoti kitų išeičių.

„Bet kokia politinė, ekonominė priešprieša verslui nėra didelis sąjungininkas ir vienaip ar kitaip atsiliepia, bendraujant su tokia valstybe, kokia yra Rusija. Vistik mes jau esame pakankamai patyrę nesklandumų ne dėl ekonominių, o dėl politinių santykių paaštrėjimo ir dėl visos geopolitinės situacijos“, - sakė A.Kondrusevičius.

„Linavos“ vadovo teigimu, Lietuvos vežėjų pajėgumai didžia dalimi orientuoti į Rusijos rinką ir labai staiga persiotientuoti sunku. Todėl tiek vežėjai, tiek valstybės institucijos daro viską, kad būtų „didinamos apsukos“ kitose rinkose.

„Pavyzdžiui mes ir praeitą savaitę buvome Kazachstane, kur matome plėtros galimybių ir sutarėme dėl didesnių leidimų kvotų. Po truputį ieškome, bet kol įmanoma, stengiamės dirbti ir toje rinkoje, kurioje sunku“, - sakė A.Kondrusevičius.

Pasak pasieniečių, Rusija automobilių su lietuviškais numeriais įvažiavimą pristabdė praėjusio penktadienio vakarą. Rusijos atstovai tai teisina problemomis dėl naujos stringančios muitininkų informacinės sistemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių