Kritikų peikiamoje „Expo“ parodoje – lietuvių jau skaičiuojami „viščiukai“

  • Teksto dydis:

Šiemet pirmą kartą tarptautinė paroda „Expo“ surengta posovietinėje valstybėje – Kazachstane.

Netrūko korupcijos skandalų – niekas, atrodytų, nesistebėjo, kai už neteisėtą pinigų pasisavinimą buvo suimtas vyriausiasis statybų vadovas. Dalis gyventojų socialiniuose tinkluose piktinosi, kad parodai išleisti milijardai, nors pusė šalies vis dar gyvena antisanitarinėmis sąlygomis. Tačiau paroda įvyko ir, kaip sako Lietuvos paviljono komisaras Romas Jankauskas, jau galima skaičiuoti „viščiukus“.

Per keturis mėnesius mūsų šalies paviljone apsilankė pusė milijono žmonių, jį puikiai įvertino ne tik lankytojai, bet ir profesionalai.

Tiesa, pačiai parodai ekspertai nerašo pačio geriausio įvertinimo. Nors iki sekmadienio veiksiančiai parodai išleisti 5 mlrd. JAV dolerių, tačiau lankytojų skaičius nepasieks norimų 5 milijonų – skaičiuojama, kad parodoje apsilankys net 1,5 mln. mažiau, nei planuota, žmonių.

Be to, šių metų parodos tema „Ateities energija", profesionalų nuomone, tiesiog nuobodi. Be vandens, saulės ir vėjo energijos praktiškai neapsiėjo nei viena valstybė. Šalių paviljonai konkuravo inovacijomis, technologijomis, bet vėlgi, dauguma pasirinko lengviausią kelią – plačiaekranius. Iš kitos pusės, tokioje masėje, pasitelkus vaizduotę, kūrybą, lengviau išsiskirti.

Daugiau – Igno Krupavičiaus reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių