G. Kirkilas pasiaiškino dėl ekonominės krizės: kaltinimai krito Seimui

Grįžti į straipsnį

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
KIRKILAS BE MOKSLIS.KĄ JIS GALI SUPRASTI,KADA BAIGĖ PARTIJOS KURSUS,KURIE SKAITĖSI,KAIP AUKŠTASIS.BET KOMUNISTINĖS TEZĖS DAR NE REIŠKIA AUKŠTĄJĮ MOKSLĄ.KOL VALDYS LABORANTAI,KOMUNISTAI,KARJERISTAI,KONSERVISTAI,TOL GERO NE LAUK.

ar

ar portretas
genseko desnioji ranka prisipazins juk tai socmafijos sulas o sedintys seime jo klapciukai tai kaltu nera kalta aplinka kuri/os nebeliko nes isvaikyti po marga pasauli....

tie pinigai galėjo būti algoms, pensijoms ...

tie pinigai galėjo būti algoms, pensijoms ... portretas
Lietuvos mokesčių mokėtojams, teks sumokėti 1,6 mlrd. eurų didesnių išlaidų skolai apmokėti nei buvo galima tikėtis pasiskolinus iš TVF. !!!!!

klaiku kiek "esame skolingi" ...

klaiku kiek "esame skolingi" ... portretas
„2009–2012 m. Finansų ministerijos vykdyto skolinimosi kainą mokame šiandien, o dar didesnę mokėsime ateityje“, – sako Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas Andrius Palionis pažymėdamas, kad valstybei, t. y. Lietuvos mokesčių mokėtojams, teks sumokėti 1,6 mlrd. eurų didesnių išlaidų skolai apmokėti nei buvo galima tikėtis pasiskolinus iš TVF. Pasak A. Palionio, iš viso Lietuva privačioms finansų institucijoms turės sumokėti net 3,2 milijardo eurų palūkanų. „Be to, anuomet valdžiusi konservatorių ir liberalų Vyriausybė, sąmoningai ar ne, bet didžiąją skolos dalį – 5,0 milijardus eurų – numatė grąžinti 2020–2022 metais. Taip, būtent tada, kai mūsų šalis neteks didžiosios dalies Europos pinigų“, – sako Seimo narys A. Palionis.

Prašo kreiptis į prokurorus

Prašo kreiptis į prokurorus portretas
M.Starkevičiūtė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto paprašė savo liudijimą perduoti prokuratūrai. „Aš prašau perduoti prokuratūrai visus mano parodymus, kad būtų ištirta, ar nepasipelnė iš šio skirtumo, tarp galimo skolinimosi, ir to skolinimosi Lietuva, politikai, ir su jais susiję asmenys, kurie priėmė sprendimus“, – pabaigė liudijimą M.Starkevičiūtė. S.Jakeliūnas pažadėjo, kad visi įrašai lieka, ir bus svarstoma tokia galimybė. Savo liudijime M.Starkevičiūtė pažymėjo, kad nuo 2007 m. buvo EP atsakinga už Europos ekonominę politiką, Europos ekonomikos ir pinigų politikos komitete buvo atsakinga už daugumą finansinių „dosjė“, tokių kaip bankų kapitalo pakankamumas -----P.S paskaitai ir nėra ką sakyti, tik nusipurtyti ...matomai todėl ir bijo tų komisijų , tik pasirodo jų reikia , gerai nes dar yra žmonių kurie gali liudyti tiesą . Pagarba "valstiečiams " .

dalis teksto iš 15 min

dalis teksto iš 15 min portretas
----„Aš dabar norėčiau paklausti, ar aukšti Lietuvos pareigūnai, kurie ragino investuoti po 9 procentus, iš to nėra uždirbę? Jie ir jų susieti asmenys, kaip tai aprašyta įstatyme. Turiu omenyje viešai paskelbtą informaciją, kad Dalia Grybauskaitė į tas 9,5 proc. palūkanų obligacijas investavo, pati ragindama nesiskolinti pigiau. Tai čia yra baudžiamoji atsakomybė. Aš tik sakau, čia ne jai taikyti, bet yra įstatymas priimtas, kad reikia sugriežtinti finansų rinkų darbą. Tai yra baudžiamoji atsakomybė su turto konfiskavimu“, – rėžė M.Starkevičiūtė. Anot jos, tą reglamentuoja Europos direktyvos, MIFID, Finansinių rinkų instrumentų direktyva.---

Žėrė kaltinimus D.Grybauskaitei

Žėrė kaltinimus D.Grybauskaitei portretas
ir įžvelgė baudžiamąją atsakomybę Toliau M.Starkevičiūtė pratrūko – ėmė kaltinti politikus, esą jie buvo finansiškai suinteresuoti Lietuvai nepalankiais sprendimais. „Finansiniai įstatymai buvo priimti tokie, kad įgyvendintas best execution principas. Best execution principas reiškia, kad investuotojui turi būti pasiūlyta investuoti geriausia galima rinkoje kaina. Geriausia galima Lietuvai kaina buvo 1,5 proc., ten yra visi dokumentai“, – sakė M.Starkevičiūtė. Anot jos, Lietuva nesilaikė šio principo ir bankai darė ką nori. Nors Europoje už tai numatyta labai didelė atsakomybė – baudžiamoji, kalėjimas, turto konfiskavimas. ----- dalis teksto iš 15 min

Pas I.Šimonytę „negalėjo patekti“

Pas I.Šimonytę „negalėjo patekti“ portretas
M.Starkevičiūtė kelis kartus patikino, kad tuometė finansų ministrė I.Šimonytė klausė prezidentūros nurodymų. „Aš bandžiau kelis kartus pas ją pakliūti. Pas I.Šimonytę prašiausi priėmimo, buvau ką tik baigusi kadenciją, domėjausi tais klausimais – ji visuomet atsisakydavo mane priimti. Aš pasiteiravau neoficialiai Finansų ministerijoje, tada juk visus vardais pažinojau, tiek metų dirbau, reformas Lietuvoje ruošiant dalyvavau. Man pasakė, kad yra uždrausta iš prezidentūros ir I.Šimonytė griežtai klauso“, – Seimo komitete liudijo M.Starkevičiūtė. M.Starkevičiūtė tikino, kad to I.Šimonytė net ir neslėpė. „Ji ir dabar sako, kad yra partijos kareivis, ką jai pasakys, tą ir darys. Tai čia yra toks elgesio modelis, gali jį ginti, gali ne, tai čia ne mano reikalas“, – teigė M.Starkevičiūtė. ---dalis teksto iš 15 min

M.Starkevičiūtė kaltina D.Grybauskaitę ir I.Šimonytę ...

M.Starkevičiūtė kaltina D.Grybauskaitę ir I.Šimonytę ... portretas
dalis teksto iš 15 min ---Anot jos, valdžia turėjo ne „rėkti, kad krizė“ ir nemažinti atlyginimų, kadangi ES parama nesikeitė nė litu. S.Jakeliūnas toliau nesutiko: „Lenkijoje 90 proc. paskolų buvo padengta vietiniais indėliais, o Lietuvoje 2008 m. pabaigoje tas santykis sudarė tik 50 proc. ir vis mažėjo.“ Anot jo, Lietuvos statybų sektorių sugriovė bankų atsitraukimas, o Lenkijoje bankų skolinimas toliau augo, statybos toliau augo. „Jūs visiškai teisingai sakote, ir viskas yra tiesa, išskyrus vieną dalyką, kad to kapitalo atsitraukimą iš Lietuvos, aš buvau susitarusi, buvo galimybė perfinansuoti gegužės mėnesį. Jei mes būtume tą milijardą pasiėmę už 1,5 proc., tai nebūtų buvę viso šito. Kas trukdė jį paimti? Kas trukdė nuvažiuoti ir pasirašyti šitą susitarimą?“ – rėžė M.Starkevičiūtė. Anot jos, Vengrija, Rumunija, kurios skolinosi daugiau nei už 3 proc. palūkanas, „ne Lietuva – mes buvome graži šalis, viskas sutvarkyta“.---

Nuomone.Salin rankas nuo Lietuvos valdymo.

Nuomone.Salin rankas nuo Lietuvos valdymo. portretas
Ak nezinojo,kad arteja krize.Melagi dar drysti meluoti.Puikiai atsimenu tavo sypsena su pypke dantyse kai Grybauskaite atvykusi is Briuselio ispejo del artejancios kryzes.Dar drysta meluoti ir viska vesti vien konservatoriam.Jie buve komunistai buve daugiausia valdantieji ir nustekeno Lietuva.Tik kremliniam ne tai suprasti.Ir jokios finansines paramos ju susidariusiam atskilusiam senuku klanui negali buti mokesciu moketoju pinigu.

...

... portretas
Dėl krizės Lietuvoje kalti TIK 'konservai', ir jie jos SĄMONINGAI siekė, NET žinodami apie įtemptą padėtį Pasauly VERTĖ Kirkilo mažumos vyriausybę neribotai išlaidaut... bet ir tai nebuvo baisu; Lietuvą į ožio ragą surietė būtent laboranto q'b įvykdytas naktinis perversmas... AR galim paneigt kad toks buvo žydų planas 'papigiai' visą Lietuvą perimti, KAS tie privatūs investuotojai?

manau kaltinimus

manau kaltinimus  portretas
metė seimui, nes Kirkilas vadovavo mažumos vyriausybei !!!!! Konservatoriai ir libai , mano nuomone, dabar elgiasi negarbingai kaltindami Kirkilą , nes jie kaip seimo dauguma galėjo balsuodami blokuoti bet kokį siūlymą . Todėl mano galva , "kaltė" numesta teisingai , tik kaip visada konservatoriai nesugeba pripažinti ir bijo komisijų , kurių metu paaiškės kas nuskurdino lietuvaičius ir privertė emigruoti . Vėliau "prasidėjo rusai puola " akcija ir užsidėjo "šventųjų " kepurėles .

manau

manau  portretas
Svarbiausia priežastis kodėl konservatoriai ir liberalai nesiskolino yra ta, kad Europos Fondas būtų tikrinęs kaip naudojama paskola ir kas iš jos uždirba. O gal "patriotai" žinote kam dabar dirba pasiskolinti pinigai iš privačių bankų , tie procentai kuriuos mes visi iki šiol atidavinėjame ?

"patriotams" tikintiems pasakomis

"patriotams" tikintiems pasakomis  portretas
o ne faktais :) Ar gerai pamenu , kad prie Kirkilo , valdančioji dauguma buvo konservatoriai ? kodėl jie nebalsavo prieš 'premijų pasidalijimą ' ?

Rapolas

Rapolas portretas
Tas "gudruolis" idomiai varto: kaltinimai krito seimui (tipo viso seimo nenubausi). Visa laika yra baudziami "bosai". Tai 2008 ir nuo 2009 m buve premjerai ir kiti su siuo reikalu susije "veikejai", tures buti patraukti atsakomyben. Uzteks dergtis!

švieskitės - į Kubilių kreipėsi , o ne į Kirkilą :)

švieskitės - į Kubilių kreipėsi , o ne į Kirkilą :) portretas
--M.Starkevičiūtė teigia, kad kreipėsi į tuometinį finansų ministrą Rimantą Šadžių, vėliau Algirdą Šemetą, premjerą Andrių Kubilių.---

gal todėl konservatoriai ir bijo tyrimų ?

gal todėl konservatoriai ir bijo tyrimų ?  portretas
Bijo tiesos ? Manau tik visiškas "patriotas" dar gali už tokius balsuoti --- Iš 15 min -----M.Starkevičiūtė kaltina D.Grybauskaitę ir I.Šimonytę – prašo ištirti, ar nepasipelnė iš krizės ----Buvusi europarlamentarė, ES institucijų skaitmeninės ekonomikos ir finansinių paslaugų patariamųjų tarybų narė, Margarita Starkevičiūtė Seimo krizės priežasčių tyrime pateikė itin griežtą liudijimą: Lietuva 2009 m. neėmė siūlomo milijardo eurų už 1,5 proc. be jokių sąlygų, o vietoj to skolinosi brangiai. Tuometė finansų ministrė Ingrida Šimonytė, anot jos, klausė tik prezidentės Dalios Grybauskaitės nurodymų. Tuo metu pati prezidentė pirko obligacijas ir iš to gavo naudos, kol Lietuva neėmė pigesnių paskolų.

švieskitės -

švieskitės - portretas
EP dirbusi M.Starkevičiūtė, kalbėdama apie praėjusią finansų krizę, patikino, kad tuomet, kai bankai iš šalies ėmė atitraukinėti pinigus, Lietuva turėjo galimybę itin pigiai atsidaryti kredito liniją šiam likvidumui kompensuoti, o už tokią paskolą Tarptautinis valiutų fondas būtų taikęs vos 1,5–2 proc. palūkanas be jokių sąlygų. Tačiau Lietuva, anot M.Starkevičiūtės, užuot taip dariusi, kelis kartus brangiau skolinosi rinkoje, o iš to pelnėsi politikai.

AS manau

AS manau portretas
Del krizes Lietuvoj kalciausias Kirkilas ir jo klanas.Jis isvijo Grybauskaite kuri atvykusi is Brieselio megino ji paprotinti.Kirkilas ja isvijo ir issidalijo premijas .Zinojo,kad ju neberinks todel jam rupejo ne Lietuva o viska suvefrsti busimam premjerui Kubiliui,Laikas tokius vyti lauk is seimo, ne dar skirti simtus tukstanciu.

"patriotai" gal žinote kiek pinigų bankai išsivežė ?

"patriotai" gal žinote kiek pinigų bankai išsivežė ?  portretas
Krizės akivaizdoje Lietuvos bankui buvo siūloma didinti kapitalo pakankamumo rodiklį šalies bankams iki 8 proc., bet to nebuvo padaryta, sako buvusi europarlamentarė Margarita Starkevičiūtė. Pasak jos, toks žingsnis būtų pristabdęs Lietuvoje veikiančių užsienio bankų pinigų išvežimą į savo motininius bankus. „Pati kalbėjau su Lietuvos banko valdybos nariais ir prašiau, kad pakeltų tą kartelę, nes tada tuos pinigus ne taip greitai būtų galima iš Lietuvos išvežti. Bet Lietuvos bankas to nepadarė ir būtų įdomu sužinoti, kodėl“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete teigė ji.

skaitykite tekstą , jei pajėgiate suvokti , o ne

skaitykite tekstą , jei pajėgiate suvokti , o ne  portretas
nuotrauką žiūrėkite -----M. Starkevičiūtė taip pat aiškino, kad, jos nuomone, Lietuvos jokios krizės nebuvo. „Krizė vyko tik finansų sektoriuje (...). Krizė mus palietė netiesiogiai“, – tvirtino ji. Pasak jos, jeigu būtų imtasi tinkamų priemonių, krizės efektas būtų, kaip Lenkijoje: „Minimalus. Lenkijos ekonomika net nesmuko“. M. Starkevičiūtės teigimu, Seimui nereikėjo mažinti atlyginimų: „Nerėkti reikėjo, kad krizė. Ir nemažinti atlyginimų. Iš pensininkų pradėjo atiminėti pinigus, kai visiškai to nereikėjo daryti“.------

Va sita komunisteli reikia teisti.

Va sita komunisteli reikia teisti. portretas
Pats buvo Premjeru,visas pasaulis skelbe,kad arteja KRIZE ! Jis sako ,jokios krizes nebus,nors pati krize lipo ant Kirkilo kulnu...paliko tuscia biudzeta ,istaske valstybes pinigus dirbdamas premjeru.Tau patys blogiausi valstybininkai socdemai - valstieciai,dar tokiu neturejo niekada. Juk leteja gretos komunystiniu sleifas.

taip reikia

taip reikia portretas
nelieskit senelio jis dar zapojuj po partiju skilimo

NUOSPRENDIS

NUOSPRENDIS portretas
KIRKILA UZ AFERAS LEO LT I KALIUZE

Galerijos

Daugiau straipsnių