Kruizinės laivybos sezoną paženklino naujas rekordas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį  į Klaipėdos uostą atplaukiantis kruizinis laivas „AIDAvita“ oficialiai užbaigia kruizinės laivybos sezoną. Nors šiemet kruizinių laivų skaičius išliko toks kaip ir pernai, tačiau Klaipėdą aplankė rekordinis turistų skaičius.

Negalutiniais duomenimis, šį sezoną į Klaipėdą atvyko 64 193 kruiziniai keleiviai, tai yra 6,6 proc. daugiau nei 2015 m, kai Lietuvos pajūrį aplankė 60 202 keleiviai. Laivų užėjimų skaičius išlieka toks pat kaip ir pernai – 51. Baltijos jūroje šiemet fiksuojamas maždaug 2 proc. kruizinės laivybos augimas.

„Akivaizdu, kad kruizinės laivybos sektoriuje vyrauja pasaulinės laivybos tendencijos – kruiziniai laivai statomi didesni ir į mūsų uostą užsuka daugiau didesnių parametrų lainerių, tad ir keleivių jais atvyksta daugiau, nors laivų užėjimų skaičius palyginti su pernai nekito. Džiaugiamės puikiais šio sezono kruizinės laivybos rezultatais – kasmet vis daugiau užsienio turistų atranda Lietuvą. Nors Uosto direkcijos pajamos iš kruizinės laivybos sudaro labai nedidelę dalį, mums svarbu, kad uostas prisideda prie turizmo skatinimo, o kartu netiesiogiai ir prie miesto smulkiojo verslo. Turimais duomenimis, kruizinis turistas mieste vidutiniškai palieka apie 40 eurų, tad iš viso šiemet apie 2,57 mln. eurų“, – pabrėžė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Uosto direkcijos rinkliavos iš kruizinės laivybos sudaro apie 1 proc. visų direkcijos pajamų ir apie 0,4 proc. įmonės pelno.

Siekdama, kad į Klaipėdą užsuktų kuo daugiau kruizinių laivų, Uosto direkcija skiria nemažai dėmesio įvairioms rinkodaros priemonėms, susitinka su kruizinėmis linijomis, dalyvauja tarptautinėse parodose. Šiemet Klaipėdos uostas buvo pristatytas pasaulio kruizinės laivybos parodoje „Seatrade Cruise Global 2016“ Fort Loderdeilyje (Fort Lauderdale) (JAV). Tai didžiausias kruizinei laivybai skirtas renginys, organizuojamas daugiau nei tris dešimtmečius.

Nors laivybos linijų registracija naujam sezonui vyksta iki kovo mėnesio, šios dienos duomenimis, kitų metų sezonui jau yra užsiregistravę 25 laivai, planuojantys užsukti į Klaipėdą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Reikia kruzų krantinės ir Smiltinėje !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių