A. Kubilius: nepavadinčiau to labai išmintinga reforma

  • Teksto dydis:

Pirmadienį vyriausybė pristatė mokesčių ir pensijų reformą. Opozicionieriai kritikuoja, kad reformos nėra išmintingos, o pagrindinis jų tikslas – sėkmė per kitus Seimo rinkimus.

„Reikšmingo turinio nelabai daug ir kai kur kyla dideli klaustukai. Pavyzdžiui tai, ką, ką jie siūlo daryti kalbant apie mokesčius“, – sako Seimo biudžeto ir finansų komiteto narys Andrius Kubilius.

Pasak jo, Lietuvoje yra dvi pagrindinės problemos: didelis darbo jėgos apmokestinimas ir tai, kad per mokesčius į biudžetą bendrai surenkama per mažai pajamų, o dėl to trūksta lėšų įvairioms viešosioms funkcijoms.

„Bendrąja prasme tai, kas pasiūlyta šiame reformų pakete dėl mokesčių, pavadinčiau labai liberaliu požiūriu, nes matome ir girdime tik apie mokesčių mažinimą, o tai reiškia, kad dar labiau mažės pajamos biudžete. Tuo metu apie tai, kaip bus sprendžiama mažų pajamų biudžete problema, nieko nekalbama. Taigi, aš to negalėčiau laikyti labai išmintinga reforma“, – komentavo A. Kubilius.

Reikšmingo turinio nelabai daug ir kai kur kyla dideli klaustukai.

Seimo ekonomikos komiteto narys Eugenijus Gentvilas kritikavo, kad per reformų pristatymą daug kartų minėta apie rezultatus kadencijos pabaigoje arba 2020 metais, o tai esą rodo, kad tikslai nėra ilgalaikiai.

„Tai yra trumpalaikiai uždaviniai. Nekalbama apie tai, kaip Lietuva gyvens artimiausią dešimtmetį ir t. t. Jokio strateginio požiūrio ir kalbama tik apie rinkimus“, – komentavo E. Gentvilas.

Plačiau žiūrėkite įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che - laborantas apie išmintį pradėjo čiulbėt. :D

cick

cick portretas
kam kalbeti o vagiui kubilui geriau patyleti kaip jis apvoge pensininkus ir kitus zmones

Anonimas

Anonimas portretas
abu ponai per ilgai užsitupėjo seime būkite geri ir rinkimų sąraše įsirašykite paskutiniais gal nepapulsite pagal sąrašą nes manau kad už jus nebebalsuos Kubiliui rūpi kad kad biudžetas su kaupu būtų mažiau priveiskite pašalpinių o kurkite darbo vietas ir neauginkite tinginių kur pinigai duodami už gulėjimą ir bus biudžete pinigų kitiems poreikiams
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių