Kurortų biudžetus pildė poilsiautojų eurai

Neringos savivaldybei padidinus vietinę rinkliavą už įvažiavimą, poilsiautojų srautai šiek tiek sumažėjo. Palangoje taip pat sulaukta pokyčių – nuo liepos vidurio už automobilių stovėjimą galima mokėti naudojantis "UniPark" sistema, tačiau kol kas už automobilių stovėjimą kurorto gatvėse surinkta perpus mažiau lėšų nei pernai.

Į biudžetą – 175,5 tūkst. eurų

Pernai Palangoje už automobilių stovėjimą surinkta net 348 tūkst. eurų.

Šiemet iki rugpjūčio 1-osios šios rinkliavos surinkta 179 495 eurai.

"Bet negalime sakyti, kad rezultatai bus prastesni, manau, kad bus labai panašūs. Rinkliava renkama nuo gegužės 15-osios iki rugsėjo 15 d. Viską lemia orai. Pernai rugpjūtis buvo labai karštas, ir poilsiautojų srautai buvo dideli. Nežinia, bet gal šiluma palepins rugsėjis", – vylėsi Palangos miesto rinkliavų centro vadovas Bronius Martinkus.

Raudonojoje zonoje už automobilio stovėjimo valandą tenka mokėti 1,2 euro.

Geltonojoje zonoje palikti automobilį valandai atsieina 0,6 euro, žaliojoje zonoje už valandą tenka pakloti 1,7 euro mokestį.

Palangoje už automobilio stovėjimą visą parą mašinos savininkas turi susimokėti 12 eurų mokestį, jį sumokėdamas vėliau ar, išvykus iš nustatytos mokėjimo vietos, iki kitos dienos 12 val.

15 proc. – tarpininkui

Poilsiautojai ilgokai keiksnojo Palangos valdžią, kad prie jūros už automobilio stovėjimą SMS žinute galėjo susimokėti tik vieno mobiliojo ryšio operatoriaus klientai.

Visi likusieji turėjo žvanginti monetomis, ieškodami stovos skaitiklių.

"O dar ryšio operatoriui atitenka 15 proc. sumokėtos sumos. Įmonė, kuri aptarnauja pinigų surinkimo automatus ir surenka grynuosius, gauna 5 proc. už paslaugą. Nuo liepos vidurio viešųjų pirkimų konkursą trejiems metams laimėjusi įmonė "Stova", valdanti prekės ženklą "UniPark", jau yra įdiegusi programėles, pagal kurias už stovėjimą Palangoje gali atsiskaityti visų mobiliojo ryšio operatorių naudotojai", – aiškino B.Martinkus.

Konkurso laimėtojui taip pat atitenka 15 proc. surinktos sumos.

"Išskirtina tai, kad iki šiol trumposiomis žinutėmis už stovėjimą atsiskaitydavo labai nedaug žmonių. Iš visos 179,5 tūkst. eurų surinktos sumos SMS žinutėmis surinkta tik 1 379 eurai", – teigė B.Martinkus.

Tikimasi, kad išmaniųjų telefonų turėtojai aktyviau naudosis "UniPark" sistema.

"Pirmadienį naudodamiesi šia sistema už stovėjimą susimokėjo 89 žmonės. Pas mus už stovėjimą reikia mokėti visą parą", – aiškino B.Martinkus.

Iš viso Palangoje yra 38 pinigų surinkimo automatai, dar du ketinama sumontuoti artimiausiu metu.

Ant kiekvieno jų teko atnaujinti informaciją apie rinkliavos sumokėjimo būdus.

"Mūsų kontrolieriai turi programėles, kuriomis akimirksniu gali patikrinti, ar mašinos valdytojas sumokėjo už stovėjimą. Mūsų įmonės kontrolierius, nufotografavęs automobilį telefonu, iš karto gali suformuoti pažeidimo aktą. Programa susieta su navigacine sistema, tad fiksuojamas pažeidimo laikas, automobilio stovėjimo vieta", – tikino B.Martinkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

roo

roo portretas
Su europietiskom kainom tak tik valdziazmogiai tegul varineja ten ... kaimu kontroleriai ..kad jums rankos nuluztu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių