Latvijoje – skandalas dėl Lietuvoje gamintų šalikėlių

  • Teksto dydis:

Latvijoje, nuo sausio pradėsiančioje pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai, kilo skandalas – dalis pirmininkavimui skirtų suvenyrų ne tik pagaminti ne Latvijoje, bet ir iš svetur pirktų medžiagų. Vietos verslininkai iš šio užsakymo būtų galėję uždirbti apie 60 tūkst. eurų.

Kaip pasakoja LRT radijo korespondentas Rygoje Arūnas Vaikutis, Latvija suvenyrams, kuriuos per pirmininkavimą ES teiks svečiams iš užsienio, žada skirti daugiau kaip 300 tūkst. eurų.

Dalis suvenyrų jau pagaminti, pvz., 150 tūkst. molinių švilpynių. „Taip pat bus ir kitokių suvenyrų, tarp jų – ir lininiai šalikėliai, kuriuos žadama įteikti svečiams, atvyksiantiems į Latviją, taip pat ir oficialiesiems svečiams. Būtent dėl šių lininių šalikėlių kilo labai didelis ažiotažas“, – pasakoja A. Vaikutis.

Šie šalikėliai, kaip ir kiti suvenyrai, turėjo simbolizuoti kažką latviško. Tačiau paaiškėjo, kad jie pagaminti Lietuvoje, o siūlai jiems pirkti Baltarusijoje.

„Dabar keliamas klausimas, ar tai nėra svečių apgaudinėjimas, nes šalikėliai praktiškai niekuo nesusiję su Latvija. Tuo metu atsakingi pareigūnai teisinasi, kad jie turėjo labai mažai laiko pasiruošti šiam dalykui – gamintojus turėjo surasti per dvi savaites, be to, Latvijos įstatymai nedraudžia priimti pirmų pasisiūliusiųjų siūlymus. Taigi teigiama, kad nepažeisti jokie reikalavimai“, – sako LRT radijo korespondentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

amber

amber portretas
Koks skandalas)))Šalikėliai pagaminti Lietuvoje, o ne kokioje Kinijoje ar Rusijoje))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių