Leidimas steigti valiutos keityklą dar neišduotas nė vienam fiziniam asmeniui

  • Teksto dydis:

Keisti valiutą Lietuvoje nuo lapkričio pradžios galės ne tik komerciniai bankai, bet visos kredito, mokėjimo ir elektroninių pinigų įstaigos, jeigu turės Lietuvos banko išduotas licencijas - tai numato vasarą Seimo priimtas Valiutos keityklų operatorių įstatymas.

Tačiau aiškėja, kad staigaus valiutos keityklų steigimosi vajaus nebus, mat niša - gana užimta, penktadienį rašo "Lietuvos žinios".

Dienraščiui pasidomėjus, ar į Lietuvos banką (LB) jau kreipėsi fiziniai asmenys, kurie turi teisę prašyti licencijos ir steigti valiutos keitykla, paaiškėjo, kad tokių paraiškų Lietuvos bankas šiandien nėra gavęs. "Tikėtina, jog paraiškos bus pateiktos po lapkričio 1 dienos", - tikisi Lietuvos banko Riziką ribojančios priežiūros departamento Licencijavimo skyriaus viršininkė Vilija Petronienė.

Kredito unijos irgi vis dar svarsto, ar užsiimti valiutos keitimu. "Kai kurios unijos ruošiasi tai daryti -ypač dirbančios šalies rajonuose, iš kurių pasitraukė komerciniai bankai ir grynųjų pinigų niekas nebekeičia", - sakė Asociacijos Lietuvos kredito unijų valdybos pirmininkas Ramūnas Stonkus.

Apie ketinimą teikti valiutos keitimo paslaugą prieš kurį laiką skelbė ir bendrovė Lietuvos paštas, valdantis "PayPost" finansinių paslaugų tinklą, kurį sudaro apie 200 skyrių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių