Lengvatos tėvams – tik svajos?

Daugiau nei vieną mažylį auginantiems lietuviams sauskelnės – sunkiai įkandamos. Ne tik šių, bet ir kitų vaikiškų prekių kainos Norvegijoje, Anglijoje ar Airijoje yra perpus mažesnės nei Lietuvoje. To neapsikentę tūkstančiai tėvų pasirašė peticiją, kad vaistams ir daiktams, skirtiems kūdikiams, nebūtų taikomas PVM, tačiau panašu, kad pokyčius jie matys kaip savo ausis.

Ant elektroninės peticijos, sukurtos sausį, savo parašą padėjo daugiau kaip 14,6 tūkst. žmonių.

Nors Vyriausybės sprendimu nuo šių metų visi tėvai gali gauti 30 eurų per mėnesį už vaiką, valstybės skiriamų pinigų esą nepakanka apmokėti net sąskaitoms už vaistus.

"Tėvams tenka sumokėti ne tik milžiniškus antkainius farmacijos įmonėms, bet dar ir 21 proc. PVM valstybei. Šia peticija siekiame, kad visi vaistai, skirti vaikams iki 12 metų, nebūtų apmokestinami jokiu PVM. Taip pat ir prekės, skirtos kūdikiams bei vaikams iki 2 metų. Tai yra sauskelnės, čiulptukai, buteliukai, pieno mišinėliai, kūdikių maistelis, drabužėliai. Manome, kad įvedus tokius pakeitimus mokesčių ir sveikatos apsaugos sistemose pagerėtų šalies demografinė padėtis, gimtų ir augtų daugiau vaikų. Vaikai – valstybės ateitis", – teigiama šalies Prezidentei, Vyriausybei ir Seimui adresuotoje peticijoje.

Nors siekis didinti gimstamumą Lietuvoje – sveikintinas, peticijos autorius visuomenininkas Audrius Gelčys rezultatu nėra patenkintas.

"Nuorodą į peticiją išsiuntėme visoms ministerijoms, prezidentūrai, tačiau atsakymo sulaukiau tik iš Prezidentės kanceliarijos. Kaip matėte, Vyriausybė, patvirtindama mokesčių reformą, nė kiek neatsižvelgė į 14 tūkstančių parašų. Visiškas ignoravimas", – apmaudavo A.Gelčys.

Kainų skirtumai mūsų šalyje ir užsienyje kelia dideles tėvų aistras.

Neseniai viena klaipėdietė internete pasidalijo informacija apie šokiruojantį kainų skirtumą Lietuvos ir Airijos "Lidl" parduotuvėse. To paties firminio ženklo ir kiekio sauskelnių pakuotė mūsų šalyje kainuoja 6,25 euro, o Airijoje, taikant nuolaidą, – 2,99 euro. Be 18 proc. nuolaidos – 3,69 euro.

"Lietuva – brangi tėvynė", – ironizavo vienas komentatorius.

Parduotuvių tinklo "Lidl" atstovų teigimu, prekių kainos konkrečios šalies "Lidl" parduotuvėse nustatomos atsižvelgiant į tos valstybės mokestinę bei konkurencinę aplinką – "nors kai kurių prekių kainos gali skirtis, nuolat stengiamasi, kad bendras pirkinių krepšelis Lietuvos kontekste išsiskirtų patraukliausia kaina".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romkis

Romkis portretas
as neauprantu, kaip dar iki siol zmones i tai ziuri pro pirstus?! kada pagaliau eisim deginti ir siaubti parduotuviu?!

Hmm

Hmm portretas
Problema ta, kad pas mus viskas yra prabangos prekės - tiek sauskelnės, tiek vaistai ar maistas, netgi šildymą nori pritempti prie prabangos prekių, nes galbūt koks vienas kitas turtuolis apsigyvens bute, kur suteikiama 2x kainos garantija šildymui, lyginant su namu :)

Komentuoja ne I tema

Komentuoja ne I tema portretas
Kai kurie is jusu nesupratot apie ka sis straipsnis. Taip, geriau be sauskelniu bet straipsnis cia apie kainas Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių