Lenkijos prezidento patarėjas tikisi, kad su Lietuva išsispręs ginčas dėl kiaulienos

Lenkijos prezidento patarėjas Krzysztofas Szczerskis (Kšyštofas Ščerskis) sako tikintis, kad Lenkijos ir Lietuvos vyriausybėms pavyks išspręsti ginčą dėl prekybos kiauliena.

Pasak jo, Lenkijos draudimą įvežti kiaulieną iš Lietuvos regionų, paveiktų afrikinio kiaulių maro, reikia vertinti platesniame regioniniame kontekste.

„Pirmiausia, afrikinio kiaulių maro problema yra svarbi tiek Lietuvai, tiek Lenkijai, tiek visam regionui (...). Tai susiję su tuo, kaip vertinama mėsa iš šios Europos dalies. Čia svarbus bendras požiūris“, – BNS penktadienį sakė K. Sczerskis.

„Nėra jokios problemos, kuri negali būti išspręsta. Žinau, kad ministrai planuoja susitikti netolimoje ateityje. Manau, kad šis klausimas turėtų būti išspręstas tokiu būdu, kuris bus naudingas mums visiems ir padės išsaugoti gerą prekės ženklą regiono mėsai“, – pridūrė diplomatas.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys BNS sakė, kad su Lenkijos kolega gali susitikti bendrame renginyje kitą savaitę Berlyne.

Lietuvos vyriausybė teigia, kad Lenkijos gruodį paskelbtas draudimas įvežti lietuvišką kiaulieną ir kiaules yra nepagrįstas, nes Lietuvoje laikomasi visų saugumo standartų, ir perspėjo galinti įvesti atsakomąsias priemones apriboti importą iš Lenkijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių