Lietuva siekia tapti Kinijos finansinių paslaugų vartais į Europą

  • Teksto dydis:

Kinijos bei Centrinės ir Rytų Europos šalių „16+1“ vyriausybių vadovų susitikime, kuriame Lietuvą atstovavo finansų ministras Vilius Šapoka, sutarta Vilniuje įkurti „16+1“ formato finansinių technologijų koordinavimo centrą ir 2019 m. organizuoti aukšto lygio fintech konferenciją.

„Šia proga noriu padėkoti visoms „16+1“ šalims už išreikštą įvertinimą ir paramą Lietuvos iniciatyvai. Tai yra puikus pavyzdys, jog Kiniją bei Centrinės ir Rytų Europos šalis sieja bendri interesai - kurti patrauklią aplinką finansinėms inovacijoms ir skatinti inovatyvaus verslo plėtrą. Įsteigus fintech koordinavimo centrą, ne tik padidinsime Lietuvos, kaip fintech šalies, žinomumą pasaulyje ir sulauksime daugiau investicijų bei naujų darbo vietų. Taip pat sukursime galimybes keistis naujausiomis žiniomis apie inovacijas bei priemones, užtikrinančias finansinį stabilumą, kovą su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu, kibernetinį saugumą bei vartotojų apsaugą“, - aukščiausio lygio susitikime kalbėjo finansų ministras V. Šapoka.

Susitikimas šeštadienį vyko Bulgarijos sostinėje Sofijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaustukas

Klaustukas portretas
Kur praeis kinas, ten nieko lietuviško neliks. Kiek galima svaigti apie naujas darbo vietas?

Anonimas

Anonimas portretas
Vai,vai,vai...Tai ką norėt iš finansines padėties,jei ją valdo šitas šaipokas.Juk mes jau žinome kiniečius ir jų"genialius"dirbinius.Vienas svaičioja apie programą,kaip partemps išvykusius lietuvius į kaimą,o kitas mat kiniečius- kurti naujas technologijas.Kiniečiai linkę daugintis,tai ir demografiniai rodikliai kaip mat pagerės...

AK

AK portretas
Neišsproginėkit, kai sproginės Kinijos finansai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių