Lietuva turėtų gauti leidimus eksportuoti mėsą į Japoniją

  • Teksto dydis:

Lietuva iki kovo pradžios turėtų gauti leidimus eksportuoti jautienos ir paukštienos produktus į Japoniją.

Tai leistų Lietuvos gamintojams ieškoti partnerių Japonijoje ir parduoti produktus šioje didelėje rinkoje, sako Lietuvos ambasadorius Japonijoje.

„Šiuo metu baigiame procedūras dėl paukštienos ir jautienos eksporto. Šiandien kalbėjau su Japonijos vyriausiuoju veterinaru ir tikimės, kad iki kovo mėnesio bus užbaigtos procedūros. (...) Dvišaliu pagrindu procesas jau yra baigtas. Lietuva yra pateikusi visus dokumentus ir dabar vyksta Japonijos vidaus procesas ir atitinkamuose teisės aktuose bus įrašyta Lietuva, ir iš jos bus leista importuoti jautieną ir paukštieną“, - BNS sakė Lietuvos ambasadorius Japonijoje Egidijus Meilūnas.

Anot jo, Lietuvos bendrovės, gavusios leidimą, pačios turės rūpintis eksporto galimybėmis ir partneriais.

„Tikimės, kad Lietuvos gamintojai, kurie norėtų eksportuoti į Japoniją, galės dalyvauti kovo 7-10 dienomis vyksiančioje tarptautinėje maisto ir žemės ūkio produktų parodoje „Foodex“. Lietuva su nacionaliniu stendu ten dalyvaus jau ketvirtą kartą“, - kalbėjo diplomatas.

Derybos su Japonija dėl jautienos produkcijos eksporto pradėtos 2013 metais, o 2014 metais Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas buvo įtrauktas į Japonijos patvirtintų užsienio analitinių institucijų sąrašą. 2015 metais Japonijos ekspertai tikrino Lietuvos jautienos perdirbimo įmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių