Lietuviai investuoja į saulės energetiką Lenkijoje

  • Teksto dydis:

Lietuviai tampa rimtais investuotojais į saulės energetiką Lenkijoje.

Investicijų valdymo bendrovė „Sun Investment Group“ drauge su „E energijos“ grupe čia stato saulės jėgaines, kurių bendra galia – beveik 43 megavatai (MW). Saulės projektus kaimyninėje šalyje plėtoja ir lietuviško kapitalo, „Modus group“, rašo „Verslo žinios“.

„Kartu su daug patirties energetikos sektoriuje turinčia „E energija“ Lenkijoje įkūrėme bendrą įmonę, prie mūsų dar prisidėjo patyrusi ispanų energetinių projektų rangos bendrovė „I+D Energias“ ir visi kartu čia įsigijome 43 saulės jėgainių projektus. Bendra jų galia - 42,36 mega-vato (MW). Lenkijoje šiuo metu turime didžiausią saulės projektų portfelį – jis užima apie 15 proc. šios rinkos“, – sako „Sun Investment Group“ generalinis direktorius Deividas Varabauskas.

Lietuvių ir ispanų partneriai įsigijo valstybės skelbtuose aukcionuose laimėjusius ir 15 metų skatinamąjį elektros supirkimo tarifą užsitikrinusius projektus. Į šių saulės jėgainių statybas numatyta iš viso investuoti apie 40 mln. eurų. Elektros kaina, kurią lietuvių statomos jėgainės užsitikrino aukcionuose, – vidutiniškai apie 90 eurų už į tinklą patiektos elektros megavatvalandę (MWh), nurodo D. Varabauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių