Lietuviai norėtų turėti bitkoinų, bet mano, kad tai sudėtinga

Dauguma lietuvių žino, kas yra kriptovaliutos, beveik kas trečias norėtų jų turėti, bet tik maža dalis jų turi, nes mano, kad tai pernelyg sudėtinga, rodo virtualių valiutų įmonės „Luno” užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa.

Remiantis apklausa, apie kriptovaliutas žino 81,9 proc. lietuvių. Kaimyninėje Lenkijoje apie kriptovaliutas yra girdėjęs maždaug kas antras gyventojas. Lietuvoje 3,8 proc. žinančių apie kriptovaliutas patys jomis disponuoja, o Lenkijoje tokių gyventojų yra 17 proc.

Anot kriptovaliutų prekybos platformos „Luno“ vadovės Rytų Europos regione Magdalenos Golebiewskos, Lietuvos potencialas skaitmeninių valiutų srityje yra didelis.

„Tuo, kad kriptovaliutos lietuviams yra gerai pažįstama sritis, spėjome įsitikinti vos pradėję veiklą Lietuvoje. Prie mūsų platformos kasdien prisijungia per šimtą naujų vartotojų iš Lietuvos, kriptovaliutoms jie vidutiniškai išleidžia apie 200 eurų“, - pranešime cituojama M. Golebiewska.

Anot apklausos, 87 proc., kriptovaliutų naudotojų Lietuvoje jas įsigijo kaip investiciją, ir tik kiek daugiau nei dešimtadalis jomis atsiskaito internetu ar atlieka smulkius mokėjimus. Populiariausi Lietuvoje - bitkoinas ir eteris, jų turi atitinkamai 77 proc. ir 48 proc. kriptovaliutų savininkų.

Apklausos dalyviai nurodo, kad kriptovaliutos yra greičiau pelninga, bet ne itin saugi investicija. Kaip pagrindinį trikdį įsigyti ir naudotis kriptovaliutomis lietuviai įvardija tai, kad jiems tai yra pernelyg sudėtinga. Tiesa, tokios tendencijos pastebimos ir kitose šalyse.

Patys lietuviai nurodo, kad žinių apie kriptovaliutas dažniausiai semiasi iš žiniasklaidos (71 proc.), pažįstamų ir draugų (32 proc.) ar per socialinius tinklus (29 proc.).

Paklausti, kas galėtų paveikti jų pasitikėjimą skaitmeninėmis valiutomis, apklausoje dalyvavę lietuviai įvardija oficialią valdžios ar finansų įstaigų poziciją (56 proc.), stabilesnę kriptovaliutų kainą (35 proc.), mažesnę riziką jas prarasti (34 proc.) ir galimybę jų įsigyti iš patikimo tiekėjo (29 proc.). Tokias pat keturias priežastis kaip svarbiausias įvardijo ir apklaustieji Lenkijoje.


Šiame straipsnyje: bitkoinaikriptovaliutosapklausa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
beje ar girdejote apie pirma lietuviska kriptovaliuta BitLitas?manau yra sentimentu litui turinciu zmoniu arna norinciu susipazinti kas isvis tai yra. atviro kodo bendruomene su pokalbiais discord serveryje. manau idomus projektas. bitlitas.lt

...

... portretas
Lietuviai LITŲ sugrįžtančių laukia!

o

o  portretas
kam mums ta kažkieno sukurta virtuali valiuta? Mums pakanka ir realaus euro, tik norėtusi kad daugiau jų kišenėje būtų
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių