Lietuviams labiausiai Europoje nerimą kelia augančios pragyvenimo išlaidos

  • Teksto dydis:

Didžiausią nerimą kone pusei apklaustų Lietuvos gyventojų kelia augančios pragyvenimo išlaidos – tai didžiausias rodiklis tarp Europos šalių. Ši vienos finansų bendrovės atlikta klientų apklausa plačiau bus pristatoma ketvirtadienį Vilniuje.

Kaip vieną svarbiausių padidėjusių pragyvenimo išlaidų priežastį respondentai iš Lietuvos nurodo išaugusias maisto kainas – taip teigia penktadalis apklaustųjų, nors pernai taip manančių buvo tik 8 procentai.

Nors dėl šalies ekonomikos lietuviai nėra labai optimistiški, jie tikisi teigiamų pokyčių vertindami savo asmeninę finansinę padėtį – daugiau nei pusė apklaustųjų iš Lietuvos mano, kad jų finansinė padėtis per ateinančius metus pagerės.

Statistikos departamentas trečiadienį išplatino duomenis, kad kas penktas šalies gyventojas pernai gyveno žemiau skurdo rizikos ribos. Ir tai yra šiek tiek daugiau nei 2014 metais. Labiausiai skursta bedarbiai, trečdalis pensininkų taip pat gyvena žemiau skurdo rizikos ribos. Skursta ir kas dešimtas dirbantis žmogus.


Šiame straipsnyje: skurdaskainospragyvenimo lygis

NAUJAUSI KOMENTARAI

apie pensininku gyvenimą

apie pensininku gyvenimą  portretas
Taip, gyvenimas ju sunkus .Tik dėl senelių globos namų jus neteisus. Priemoka tik tiems , kieno turimas turtas viršija valstybės nustatyta norma. Visais kitais atvejais niekas jiems netrukdo stotis į eilę .

R

R portretas
Lietuviska goduma kaltinkit, o ne euro ivedima. Nepasotinami...

pensininkams jokios vilties

pensininkams jokios vilties portretas
viskas brangsta pensiju nedidina ir nedidins.kokia iseitis ka daryt.senukai negali isvaziuot.irenkit seneliu namus padorius iseisim ten gyvent.is bendro katilo vis pavalgysim.bet kad seneliu namai ten uz pensija maza neima.brangu labai net ten skurdziai nepateks.turetu valdzia damoket seneliu namuose kad gyventume.butus parduosim
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių