Lietuviškos jautienos eksporto keliai krypsta į Artimuosius Rytus

  • Teksto dydis:

Ieškodama naujų rinkų Lietuvos gamintojams, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) 2014 m. intensyviai bendradarbiavo su Egipto, Maroko, Saudo Arabijos, Irano kompetentingomis institucijomis. Įteisinus ritualinį gyvulių skerdimą, derybos dėl eksporto galimybių tapo dar intensyvesnės. Numatoma, kad vasario mėnesį į Lietuvą atvyks Irano, o kovą - Maroko ekspertų delegacijos, kurios įvertins mūsų šalyje taikomos maisto ir veterinarinės kontrolės atitiktį jų šalių reikalavimams.

トŠie vizitai yra labai svarbus žingsnis siekiant suderinti kontrolės procedūras ir veterinarinius sertifikatus, skirtus gyvūninių produktų eksportui į Iraną ir Maroką. Galimybė vietoje įvertinti, kaip užtikriname, kad Lietuvoje būtų auginami ir parduodami tik sveiki galvijai, o gaminami produktai - saugūs ir kokybiški, yra vienas svarbiausių derybų etapų, siekiant atverti šių šalių rinkas mūsų gaminamai produkcijai", - sako VMVT direktorius Jonas Milius.

Šiuo metu VMVT yra pradėjusi eksporto derinimo procedūras su daugiau kaip 40 šalių dėl naujų rinkų pieno, mėsos, žuvininkystės, kiaušinių produktams. Jau suderinti sertifikatai, kuriais leidžiama maisto produktus eksportuoti į daugiau kaip 140 pasaulio šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių