Lietuviškų daržovių pardavimai toliau auga: kurias pirkėjai renkasi dažniausiai?

  • Teksto dydis:

Lietuviškos daržovės sėkmingai konkuruoja su įvežtinėmis ir tampa nepralenkiamos savo populiarumu tarp pirkėjų. Prekybininkai skaičiuoja, kad lietuviškų daržovių paklausa per pastaruosius metus išaugo daugiau nei dvigubai.

Artėjant birželiui, kuomet parduotuvių asortimentą papildys šviežios lietuviškos bulvės, kopūstai, burokėliai ir kitos daržovės, prekybos tinklas „Maxima“ nusprendė išsiaiškinti, kurių vietinių daržovių populiarumas išaugo labiausiai.

„Savo pirkėjams ištisus metus siūlydami didžiausią lietuviškų daržovių asortimentą, pastebime, kad jų populiarumas sparčiai auga. Tiek apklausos, tiek pirkėjų įpročiai rodo, kad žmonės vis labiau vertina šviežias ir Lietuvoje užaugintas gėrybes, kurių gali įsigyti už palankią kainą. Vien per šiuos metus lietuviškų daržovių jau pardavėme 12 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu – tai yra daugiau nei pusę viso praėjusiais metais parduoto kiekio. Tuo tarpu 2017 metais parduotas net 130 proc. didesnis lietuviškų daržovių kiekis nei 2016 metais“, – teigia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Anot jos, per pastaruosius metus lietuviškų daržovių asortimente gerokai ūgtelėjo raudongūžių ir baltagūžių kopūstų, fasuotų ekologiškų bulvių, ekologiškų morkų paklausa. Tačiau tarp pirkėjų paklausiausiomis toliau išlieka lietuviškos bulvės, ilgavaisiai agurkai, burokėliai, salotos vazonėlyje bei rauginti kopūstai.

Su lietuviškomis daržovėmis labiausiai konkuruoja atvežamos iš kaimyninės Lenkijos.

Pastebima, kad Lietuvos pirkėjai linkę įsigyti didesnį vietinės produkcijos kiekį, tad natūralu, kad jai skiria ir daugiau lėšų. Paskaičiuota, kad praėjusiais metais vienas pirkėjas lietuviškoms daržovėms vidutiniškai išleido apie 18 eurų – tai yra dešimtadaliu daugiau, nei daržovėms, užaugintoms kitose šalyse.

V. Drulienė priduria, kad nuo viso parduodamo kiekio lietuviškos kilmės daržovės šiuo metu sudaro daugiau nei 40 proc. Tad dėl augančios vietinės produkcijos paklausos, asortimentas nuolatos plečiamas.

„Su lietuviškomis daržovėmis labiausiai konkuruoja atvežamos iš kaimyninės Lenkijos. Tačiau bent jau šių metų pardavimai rodo, kad pastarųjų nuperkama kone dvigubai mažiau nei lietuviškų. Po jų pagal populiarumą rikiuojasi ispaniškos ir itališkos kilmės daržovės“, – vardina komercijos vadovė.

V. Drulienė priduria, kad bendradarbiaudama su tiekėjais nuolat plečia vietinių daržovių asortimentą, pavyzdžiui, pirkėjams siūlo vis daugiau Lietuvoje užaugintų pomidorų bei agurkų rūšių. Birželį lietuviško prekybos tinklo asortimentą papildo daiginti kviečiai ir rugiai, ekologiški svogūnų laiškai, pievagrybiai, šviežiai rauginti agurkai bei ekologiškos salotos.

Iš viso parduotuvės asortimente galima rasti per 150 rūšių lietuviškų daržovių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių