Iš lietuviškų prekių gali likti tik gražūs prisiminimai

Grįžti į straipsnį

Lietuvasvari

Lietuvasvari portretas
Ceta von is Lietuvos

...

... portretas
Taigi kad: "iškėlęs gamybą į šalį, kuriai dar nerūpi tokie klausimai, kaip kokia nors tarša, gal ir gali gaminti pigiau, tačiau kartu kursi kaštus visuomenei, už kuriuos nemokėsi" - nemokėsi ŠIANDIEN, bet ryt sumokėsi DVIGUBAI; šiandien tai reikš sunaikintos darbo vietos pas mus, ryt... ryt jau tos prekės PABRANGS, plius - būsi privestas mokėti už taršos pašalinimą kažkur toli (tarša sienų nežino). Na o tas prekybininkas - šiandien TUNKA praktiškai darmai įgydamas tas prekes ir vis tik brangiai mums parduodamas (jei vietinės gamybos nebeliks - tai ir LABAI brangiai), na o ryt - bus tas tarpininkas kuris už mūsų pinigus stengsis pašalint jų pačių pastangomis sukurtą taršą. Taip kad TIK protekcionistinė politika gali apsaugoti Pasaulį: mes JAU mokam gamint ekologiškai, atsilikusiems kraštams tiek daug gaminti nereiks, jie ir taip sugeba gyvent ekologiškai; kai reiks - įsigys efektyvias gamybines linijas, pagal SAVO poreikius. BET - tuomet užsilenks PPO, ir tuo pačiu - TVF.

Kęstas

Kęstas portretas
O, pasirodo konservatorė Šimonytė iš visų jėgų kovoja už ekologiją ir prieš išnaudojimą. Todėl ji praskolino Lietuvą privatiems bankams už didelius procentus, užuot, latvių pavyzdžiu, pigiau pasiskolinusi iš Tarptautinio valiutos fondo. Tie privatūs bankai nei Šimonytei, nei jos partijai, konservatoriams, nei centu neatlygino už tokią didelę dovaną. O tuos didelius procentus privatiems bankams Šimonytė išmokėjo, sumažindama pensijas badaujantiems Lietuvos pensininkams. Nepaisykime, kad ji nusišneka. Skubiai pastatykime Šimonytei ir Vytautui Landsbergiui paminklus geriausiose Lietuvos vietose. Jei Turkmenistano Gurbanguly Berdymukhamedovui tai galima, tai kuo mes geresni? Lietuvoje demokratijos tikrai nėra daugiau.

Kęstui

Kęstui portretas
Nėra pagrindo teigti, kad Šimonytė nusiteikusi prieš ekologiją ir išnaudojimą. Jei žmogus teigia "nesakau, kad ekologija ir kova prieš taršią gamybą yra blogai", tai jo tikrai negalima demagogiškai kaltinti nusiteikimu prieš ekologiją. Mažiau googlinkite, o verčiau skaitykite paskutinį straipsnio sakinį, kol suprasite, kas pasakyta.

Kęstas

Kęstas portretas
Konservatorė Šimonytė yra prieš ekologiją ir prieš Afrikos vaikų gerovę. Spręskite savarankiškai. Štai klausimas Šimonytei: "– Ar laisvojoje rinkoje vis dėlto neturėtų būti atsižvelgiama, kieno sąskaita pagaminamos pačios pigiausios prekės. Pvz., Kinijoje, Indijoje reikalavimai ekologijai apskritai nekeliami. Naujausiais tyrimų duomenimis, iš 20 labiausiai užterštų pasaulio miestų net… keturiolika jų yra Indijoje." O štai Šimonytės atsakymas į tą klausimą: "– Tai vienas iš ilgą laiką vyravusio požiūrio šalutinių efektų. Jeigu manoma, kad ekologija yra globali problema, išties nelogiška nekreipti dėmesio į pigią, bet taršią gamybą, kaip ir galimą žmonių išnaudojimą, jeigu plačiu mastu sutariama, kad toks elgesys netinkamas.

Kęstas

Kęstas portretas
Tačiau reikia labai aiškiai suprasti, kad požiūrio kaita taip pat reikš ir tai, kad daugeliu prekių mėgautis taip pigiai, kaip iki šiol, tiesiog nepavyktų. Nesakau, kad tai yra blogai, tačiau neabejotinai daliai vartotojų, ypač tų, kurių nejaudina tirpstantys ledynai, užterštos upės ar išnaudojami Afrikos vaikai, tai neteiktų didelio džiaugsmo." Išvada: konservatoriai yra žmogėdros ir Žemės naikintojai. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

...

... portretas
CHE: "Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde praėjusį mėnesį griežtai įspėjo vyriausybes nekenkti pasaulio ekonomikos augimui įgyvendinant protekcionistinę prekybos politiką" - nusispjaut jiems ant tos pasaulio ekonomikos, jie rūpinas TIK savimi. Nes kuo didesnė tarptautinė prekyba, tuo didesni tarptautiniai pinigų srautai, tuo daugiau nubyra ir TVF (nepamirškim kad sodriai TVF paremia ir PPO). Taip kad - jiems reikia meluot, MELAS ir čia: " Atrodo labai patrauklu ginti savo gamintoją kokiais nors aukštais muitais, tačiau nors tai reikš naudą gamintojui, jo darbuotojams ir su jais susijusiems asmenims, kartu tai gali reikšti žalą vartotojams" - apie kokius vartotojus kalbam jei neapgynę savo gamintojų tiesiog išnaikinsim mokią visuomenės dalį, pervesim tuos į pirmykštį ūkį; jau kur kas geriau GINTI savo gamintojus. Nes "Kinijoje, Indijoje reikalavimai ekologijai apskritai nekeliami", ir PPO į tai nusispjaut, perka DYKAI, mums parduoda... brangiai, mes degraduojam.

Anonimas

Anonimas portretas
Iš lietuviškų prekių jau senai pavadinimas telikes, nuo tada kai i ES istojome....

Kęstas

Kęstas portretas
Kitur gyvenimas yra linksmesnis. Italijos partijos, laimėjusios rinkimus su populizmo ir nacionalizmo lozungais, sudaro naują vyriausybę. Prezidento Trumpo rinkimų architektas Stephenas K. Bannonas, kuris sako, kad palaiko glaudžius ryšius su tų partijų lyderiais, taip pat pasveikino "istorinį" jų pergalės faktą."Pirmoji antikorupcinė vyriausybė Europoje", - sakė jis interviu, tikėdamasis, kad ateis daugiau. "Pirmoji vyriausybė pastatyta ant populizmo ir nacionalizmo, kaip jos pagrindo".Trečiadienio vakarą naujasis Italijos premjeras ponas Conte sakė, kad nori atstovauti šiai vyriausybei namuose ir užsienyje. "Aš siūlau save kaip Italijos žmonių gynybos advokatą", - sakė jis. Lietuva pritrenkta begėdiškų Grybauskaitės intrigų su Mockumi, bet kur mūsų populizmas (prieš Mockų-Numavičių-Grybauskaitę, prieš korumpuotą elitą) ir nacionalizmas (už Lietuvą)? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

vilnietis

vilnietis portretas
Ponia I.Šimonytė yra akivaizdžiai ne toje partijoje, liberalė 100%...

Urt e

Urt e portretas
Kaip suprasti ginti nuo zemesne kaina iveztu tokiu pat prekiu.Jei musu prekes butu pigesnes,as niekad nepirkciau kitos salies,taciau mususkiai is godumo pagatavi sudraskyti savo tautos zmogu,kad tik eitu pinigai i ju kisene.gal sakysit,kad ne taip.

Galerijos

Daugiau straipsnių