Lietuvoje kas trečia moteris ir kas ketvirtas vyras gyvena skurde

  • Teksto dydis:

Šiandien Socialinių reikalų ir darbo ministerijoje Europos Lyčių lygybės institutas pristato savo naujausią ataskaitą „Skurdas, lytis ir daugialypės nelygybės“.

Tyrimo duomenys rodo, kad nuo 2014 metų skurdo lygis šalyje auga. Skurdas labai nevienodai pasiskirstęs visuomenėje. Lietuvoje beveik kas trečia moteris (29 proc.) ir kas ketvirtas vyras (25 proc.) gyvena skurde. Dėl lyčių nelygybės darbo rinkoje ir šeimoje moterys yra didesnėje skurdo rizikoje nei vyrai. Lyčių nelygybė labiausiai išryškėja vyresniame amžiuje - du kartus daugiau moterų nei vyrų virš 75 metų amžiaus gyvena skurde.  Beveik kas antras vienišas tėvas ar mama Lietuvoje gyvena skurde. Negalią turintys asmenys yra beveik dvigubai didesnėje skurdo rizikoje nei jos neturintys.

Remiantis ataskaita, šeimų su vaikais ekonominė padėtis labai priklauso nuo vyro pajamų. Jei vyras netektų darbo, skurde gyvenančių šeimų dalis padidėtų nuo 18 proc. iki 64 proc. Tai atspindi ir ribotą moterų ekonominę nepriklausomybę, kuri didina ne tik pačių moterų, bet ir vyrų skurdo riziką.

Tyrimo duomenys rodo, kad pajamų nelygybė Lietuvoje – viena didžiausių Europos Sąjungoje. Lietuvoje turtingiausiųjų pajamos yra 7,5 karto didesnės nei skurdžiausiųjų. Beveik pusę visų šalies pajamų (44 proc.) uždirba 20 proc. turtingiausių šalies gyventojų (ir tik 17 proc. pajamų uždirba 40 proc. neturtingiausių).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Portas

Portas  portretas
Anonime: atsipeikėk ! jei skurstančem duosi už porą val. 8-10- mt € tai gydytojo atlyginimui prilygsta, pasiskaičiuok prieš rąšant.....

lietuva lietuviams

lietuva lietuviams portretas
ce keremliaus agnetai

As mociute

As mociute  portretas
Taip sedi ten sprendzia savo reikalus. .o jiem liaudis nerupi. .Taip pensija gaunu 210 ..tai kas lieka butas. .vaistai ...baisiausiai vaistu kainos ..gerai kam nereik daug vaistu ...kaip toliau gyvensim baisu ..jau ir dievas nepades.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių