Lietuvoje moterys per visą gyvenimą dirba ilgiau negu vyrai

Lietuvoje ir Latvijoje moterys per savo gyvenimą dirba ilgiau negu vyrai. Lietuvoje vyrai vidutiniškai dirba 35,3 metus, o moterys – 35,9. Latvijoje vyrai dirba 35,5 metus, moterys – 35,6. Visose kitose Europos Sąjungos šalyse situacija yra priešinga – ilgiau dirba vyrai, skelbia Eurostatas.

Kai kuriose ES valstybėse skirtumas tarp vyrų ir moterų vidutinės darbo trukmės yra bent pora metų. Pavyzdžiui, Italijoje vidutinė vyrų darbinio gyvenimo trukmė yra 35,8 metai, o moterų – 31,2. Čekijoje vyrai dirba 38,6 metus, o moterys – 35,6.

Vidutiniškai ES žmogus per savo gyvenimą gali tikėtis dirbti maždaug 36 metus. Nuo 2006-ųjų šis skaičius padidėjo 1,8 metais.

Tarp visų ES šalių, ilgiausiai žmonės dirba Švedijoje – 41 metus. Panašiai yra ir kitose skandinavų šalyse. Nedaug atsilieka ir Didžioji Britanija (38,8 metai), Vokietija (38,1 metai), Estija ir Suomija (37,7 metai).

Trumpiausia vidutinė darbinio gyvenimo trukmė yra Italijoje – tik 31,2 metai. Panašus rodiklis yra ir Bulgarijoje, Kroatijoje ir Rumunijoje.

Lietuvoje darbinio gyvenimo trukmė siekia ES vidurkį – 35,6 metus. Kaimyninės Latvijos gyventojai per savo gyvenimą dirba beveik tiek pat laiko, kiek ir Lietuvos.

Lyginant 2006 ir 2016 metus, labiausiai darbinio gyvenimo trukmės rodiklis išaugo Maltoje – net 5 metais. Šiek tiek mažiau, tačiau vis tiek augo ir Vengrijoje (+4,5 metai) bei Lietuvoje (+4,2 metai).

Per dešimtmetį daugelyje šalių pailgėjo moterų darbinis gyvenimas. Maltoje moterys pradėjo dirbti beveik dešimtmečiu ilgiau. Antroje vietoje liko Lietuva (+4,6 metai) ir Ispanija (+4,4 metai).

Gerokai ilgiau žmonės dirba kitose Europos šalyse, nepriklausančiose ES. Pavyzdžiui, Islandijoje darbinio gyvenimo trukmė siekia beveik 50 metų. Šveicarijoje bei Norvegijoje šis rodiklis taip pat gerokai viršija ES vidurkį.


Šiame straipsnyje: Lietuvamoterysvyraiatlyginimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Moterys dirba ilgiau todėl kad mąsto su galva o ne su galvike

apta

apta portretas
ilgiau gyvena tai ilgiau ir dirba

...

... portretas
Jos ne tiek dirba, kiek ilsisi... todėl ir gyvena ilgiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių