Lietuvoje vis labiau populiarėja vasaros pramogos

Turizmo ir vasaros pramogų pardavėjai sako, kad tokiomis pramogomis domisi ir lietuviai, ir užsieniečiai, jos dažnai tampa dovanomis. Mokesčių inspekcija skelbia, kad leidimus užsiimti vasaros pramogų nuoma kasmet išsiima vis daugiau tradicinių pramogų siūlytojų.

Vasarą pramogos populiariausios gamtoje, sako aktyvių pramogų pardavėjai. Ypač, kai kasmet jų siūloma vis naujų, dar nematytų ir neišbandytų. Aktyvistai renkasi skrydžius oro balionu, šuolius parašiutu, o labiausiai – vandens ir įvairaus transporto pramogas, kurių gausu ir regionuose, ir miestų centruose. Nepaisant kylančių pramogų kainų, jos dažnai ir dovanojamos.

„Vandens motociklai labai paklausūs. Taip pat pristatoma naujiena – džesurfas – elektrinė vandens lenta, kuri garantuoja įspūdžius. Irklentės atsirado pernai, bet išpopuliarėjo šiemet ir vis dar yra labai labai populiarios. Taip pat šiemet labai populiarios automobilių pramogos. Žmonės mėgsta pasivažinėti „Ferrari“, „Lamborghini“. Taip pat populiarūs kartingai, keturračiai, drifto automoboliai“, – vardija pramogų platintojo rinkodaros vadovė Vaida Sindaravičiūtė.

Ne tik pažintines ekskursijas, bet ir aktyvias pramogas vasarą Lietuvoje mėgsta ir užsieniečiai. Pasak Vilniaus turizmo informacijos centro atstovų, sostinei didžiausią, net kelių dešimčių tūkstančių, turistų srautą tenka atlaikyti vasarą, tad ir pramogų jie čia tikisi įvairių. Didžiausi pramogautojai, esą, britai.

„Britai domisi ir laivais – kaip galima paplaukioti, išsinuomoti baidarę. Taip pat domisi, kaip išsinuomoti dviratį. Juos galima matyti miesto gatvėse važinėjančius riedžiais, tai transporto priemonė, kuri tinka ir ekskursijoms rengti“, – tvirtina Vilniaus turizmo informacijos centro atstovė Vilma Daubarienė.

Mokesčių inspekcija skaičiuoja, kad verstis vasaros inventoriaus nuoma kasmet bando vis daugiau asmenų. Gyventojai registruoja individualią veiklą ar įsigyja verslo liudijimą, o tuomet gali teikti numatytą paslaugą.

„Verslo liudijimus turistavimo, poilsiavimo, nuomos paslaugoms įsigyja apie 600 gyventojų. Šiemet kol kas jų yra mažiau, bet sezonas dar nesibaigė. Fiksuojama apie 100 atvėjų, kai liudijimai įsigijami, norint nuomoti valtis, dviračius“, – teigia VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Neįprastomis transporto priemonėmis domisi ir vaikai. Sostinės parkuose gausu greičiu ir įmantrumu rungtyniaujančių entuziastų. Tokių transporto priemonių nuoma mėgėjams atsieina nuo kelių iki keliolikos eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių