Lietuvos ambasadorius Kazachstane: mūsų paviljonas – tarp dešimties geriausių

  • Teksto dydis:

Liepos viduryje Kazachstano sostinėje Astanoje vykstančioje pasaulinėje parodoje „EXPO 2017“ užregistruotas milijoninis lankytojas. Pradžia šioje parodoje Lietuvai nebuvo pati geriausia: Rusijoje sugedo sunkvežimiai, gabenantys lazerius ir veidrodines sienas. Tačiau šis eksponatų vėlavimas pamažu užsimiršta, nes paviljonas sulaukė ir lankytojų, ir organizatorių komisijos įvertinimo.

Lietuvos paviljonas, pagal lankytojų susidomėjimą ir organizatorių komisijos nuomonę, pretenduoja tapti vienu iš geriausių.

„Lietuvos paviljonas priklauso pirmam dešimtukui iš 115 šalių geriausių paviljonų. Galbūt mes galime ginčytis, ar jis įeitų į pirmą penketuką, bet į pirmą dešimtuką – garantuotai“, – tikina Lietuvos ambasadorius Kazachstane Vytautas Naudužas.

Peržengę lazerių sukurtą šviesos dėžės ribą, lankytojai atsiduria veidrodinėje erdvėje, raižomoje šviesų. Kurioje erdvės vietoje beatsidurtum – garantuota įspūdinga tarsi iš XXII amžiaus asmenukė. Taip parodoje platinama žinia, kad Lietuva – lazerių šalis.

Reportaže nusikelkite į Lietuvos paviljoną „Expo 2017“ parodoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Paviliojonas gal ir nieko bet maistą kuri pateikė Lietuvos virtuvė buvo košmaras !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių