„Lietuvos geležinkeliai“: A. Songaila traukiasi iš „Gelsaugos“ vadovo pareigų

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ antrinės saugos paslaugų įmonės „Gelsauga“ vadovas Algimantas Songaila pareiškė, kad traukiasi iš pareigų.

Bendrovė pastaruoju metu gaudavo didžiausius „Lietuvos geležinkelių“ užsakymus vidaus sandorių būdu.

„Patvirtiname, kad Songaila nori išeiti iš įmonės, tačiau pareiškimo jis dar nėra parašęs“, - BNS sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovas Domas Jurevičius. Anot jo, kol kas neaišku, kada A.Songaila ketina palikti pareigas.

Su pačiu A.Songaila BNS nepavyko susisiekti.

Tai jau antrasis „Lietuvos geležinkelių“ antrinės įmonės vadovas, pastarąją savaitę pareiškęs norą trauktis. Nuo kitos savaitės iš pareigų traukiasi ir Vilniaus lokomotyvų remonto depo vadovas Valentas Stadalnykas, o praėjusį pirmadienį atsistatydino ir bendrovės generalinis direktorius Stasys dailydka.

„Lietuvos geležinkeliai“ su „Gelsauga“ pernai pasirašė didžiausios vertės vidaus sandorius: 26,62 mln. eurų - dėl apsaugos paslaugų (sutartis galioja iki 2019-ųjų sausio pabaigos), 12,637 mln. eurų - dėl patalpų ir teritorijos, traukinių bei kitos bėginės technikos valymo, želdynų priežiūros (iki 2018 rugpjūčio pabaigos).

Atsargos generolas 60-ies A.Songaila yra buvęs Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas. Jis „Gelsaugai“ pradėjo vadovauti 2014 metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iš portretas
tikro, kodėl tylu apie Vilniaus lokomotyvų depą, užsikrovę nereikalingais rėmais, jai teisingai paskelbta už berods 50 milj. eurų, o dar masė jų milijoninių pirkimų, tuo tarpu kai nerado mokytojams kelių milijonų ar pensijoms grąžinti, turi teisėtvarka kuo greičiau aiškintis, kol tie veikėjai po užsienį neišsilakstė, nes matomai turi iš ko

Labiau patyręs

Labiau patyręs portretas
Sočiai pasitaškė pinigėliais. Įdomiausia, kad nuostolingą Keleivių vežimo direkciją dengia Krovinių vežimas. O kiek įvairių UABų aplipę tuos geležinkelius ? Ten gi savo laiku ir Butkevičius ( pats ar jo bendrai } anglis pardavinėjo Vilkaviškyje.

Absurdas

Absurdas portretas
Laikas jau ir Šimėnui nešti muilą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių