Lietuvos vežėjams – daugiau leidimų vežti krovinius į Rusiją

Šiais ir ateinančiais metais Lietuvos kelių transporto vežėjai gaus papildomų Rusijos dvišalių leidimų bei leidimų vežti trečiųjų šalių krovinius. Tai sutarta rugpjūčio 29-30 d. Susisiekimo ministerijoje vykusiame Lietuvos ir Rusijos mišrios komisijos dėl tarptautinių vežimų posėdyje.

Abiejų šalių delegacijos sutarė, kad šiemet Lietuvos vežėjams bus papildomai skirta 7 tūkst. dvišalių leidimų su specialia žyma „leidžiamas trečiųjų šalių krovinių vežimas“ ir 1 tūkst. papildomų leidimų vežti trečiųjų šalių krovinius, skelbia Susisiekimo ministerija.

Delegacijos patvirtino ir preliminarias 2019 m. kvotas. Lietuvai numatyta 170 tūkst. dvišalių leidimų, iš jų 21 tūkst. su specialia žyma „leidžiamas trečiųjų šalių krovinių vežimas“ ir 12 tūkst. leidimų vežti trečiųjų šalių krovinius. Tiksli 2019 m. kvota bus nustatyta kitame komisijos posėdyje.

Rusija yra viena didžiausių Lietuvos transporto paslaugų eksporto rinkų, antra po Vokietijos. Statistikos duomenimis, 2018 m. pirmą ketvirtį Lietuvos vežėjai Rusijai suteikė transporto paslaugų už 158 mln. eurų, tai sudarė 13 proc. viso Lietuvos transporto paslaugų eksporto. Palyginti su atitinkamu 2017 m. laikotarpiu, transporto paslaugų eksportas į Rusiją išaugo 16 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad to iki šiol

Kad to iki šiol portretas
nebuvo manau, kad yra didžiausia Lietuvos valdžios sprendimu klaida.Reikalauju paskaičiuoti kiek mano šalis, Lietuva, patyrė nuostolio tarp kitų ES šalių pirmosiose gretose, REIKALAUDAMI įvesti sankcijas kaimyninei(nors ir nemėgiamai) valstybei?Kiek gamyklų per tai išnyko?Kiek verslininku(gal net ne ,,juoduju") bankrutavo?Kas atsakys ir bus nubaustas?Išnyko gamintojai ant tiek, kad mes patys dabar turim ėsti chemikalais išaugintu gyvulių produkciją, nuodytis produktais skirtais trečiosioms ES šalims(LIDlas ir kt. PC)NAUDOJAME PRODUKTĄ NE LIETUVIŠKĄ! :( KODĖL?!!!!!

Rusija yra viena didžiausių Lietuvos transporto paslaugų

Rusija yra viena didžiausių Lietuvos transporto paslaugų  portretas
Tai, o kaip dabar bus su Lietuvos sankcijas Rusijai? D.Trampas ..kaip sureagos ir ka pasakys Lietuvai? Jus(lietuvai) kaip visada..isdavikai!!

Kikis

Kikis portretas
A-uu,, Laurinaviciau, fas,...Ir kuo mikliau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių