„Linava“: Lietuvos–Baltarusijos pasienyje jau driekiasi beveik 2300 vilkikų eilė

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ skaičiuoja, kad per šią naktį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje įstrigo dar daugiau vilkikų. Kaip praneša asociacija, ypač daug jų kaimyninės šalies pusėje: Baltarusijoje stovi apie 2000 vilkikų.

Tuo tarpu Lietuvos pusėje eilė šiek tiek sumažėjo – šiuo metu čia įstrigę apie 300 vilkikų vidiniuose muitinės postuose, kurie negali judėti nei pirmyn, nei atgal.

„Linavos“ duomenimis, ši situacija susiklostė dėl jau trečia para neveikiančių Muitinės departamento IT sistemų, kadangi jai vis nepavyksta pataisyti sugedusių serverių.

Asociacijos „Linava“ prezidento Romo Austinsko teigimu, per naktį eilė iš Lietuvos pusės šiek tiek sumažėjo, nes papildomai buvo atsiųsta atsakingų pareigūnų, kurie padeda tvarkytis su popierine dokumentacija.

„Suprantame sudėtingą vairuotojų situaciją ir labai prašome kantrybės. Be to, įvertinus tai, kad šios sistemos stringa ne pirmą kartą ir sukelia didelių rūpesčių vairuotojams ir trikdo darbą verslui, o dabartinė situacija tiesiog sujaukė jų planus, siūlome atsakingoms institucijoms numatyti finansus jų tobulinimui. Juk netvarkoma įranga genda, tad į ją turi būti investuojama. Galbūt vertėtų serverius net perkelti kitur, kad ateityje būtų išvengta tokių veiklą stabdančių situacijų“, – teigė jis.

Į Muitinės departamento sistemas tarpininkai turi sukelti informaciją apie išvykstančias ir atvykstančias transporto priemones su kroviniais arba be jų, bet to negali padaryti, nes jos neveikia.

Asociacija „Linava“ primena, kad jau trečia para neveikia Muitinės deklaracijų apdorojimo sistema (MDAS), Nacionalinė tranzito kontrolės sistema (NTKS), Duomenų apie Lietuvos Respublikos prekybos srautus su Europos Sąjungos (ES) šalimis narėmis surinkimo ir apdorojimo sistema (IDAIS).

Savo ruožtu muitinė informuoja, kad šiuo metu techninis sprendimas jau rastas ir tikimasi, kad sutrikusios sistemos palaipsniui pradės veikti nuo ketvirtadienio vidurdienio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dziaugiasi vezejai,

Dziaugiasi vezejai, portretas
kad kilometrai nesisuka - nereikes vairuotojams moketi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių