Litų keitimo vietų mažėja keturis kartus

  • Teksto dydis:

Praėjus pusmečiui nuo euro įvedimo, nuo liepos 1-osios Lietuvoje maždaug 4 kartus mažėja vietų, kur galima keisti litus į eurus. Komerciniai bankai nemokamai litų banknotus keis 83 vietose ir tik apskričių centruose.

Lietuvos bankas pranešė, kad monetas keis tik jo kasos Vilniuje ir Kaune - tai bus daroma neribotą laiką.

"Didžioji apyvartoje buvusių litų dalis jau iškeista, tačiau banknotų dar turintys žmonės iki šių metų pabaigos nemokamai juos galės pasikeisti komerciniuose bankuose daugelyje Lietuvos miestų. Litų monetas, kaip ir banknotus, visada priims Lietuvos bankas", - pranešime sakė LB Grynųjų pinigų tarnybos direktorius Mindaugas Vilkelis.

Birželio 30 dieną į Lietuvos banką dar nebuvo grįžę 610 mln. litų: 12,1 mln. vienetų įvairių nominalų banknotų ir 864,9 mln. vienetų monetų, iš jų 71 proc. yra 1, 2 ir 5 centų monetos.

"Tikėtina, kad didžioji dar neiškeistų grynųjų litų dalis ir negrįš, nes per daugiau kaip dvidešimt lito cirkuliavimo metų dalis pinigų iškeliavo į užsienį, prapuolė gaisrų metu ir panašiai", - sakė M.Vilkelis.

Nuo sausio 1 dienos iki kovo 1 dienos litus nemokamai keitė 330 Lietuvos pašto ir 14 kredito unijų skyrių, o iki birželio 30 dienos - 343 bankų padaliniai. per pusmetį Lietuvos banko kasose atlikta 37,5 tūkst. pinigų keitimo operacijų, priimta daugiau negu 71 mln. litų, išmokėta 20,6 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,

, portretas
tarp kardiochirurgu ir akiu klinikos esancios valgyklos padaveja vanda nesugeba vendrauti su zmonemis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių