Liūčių padariniai: už skendusį automobilį draudimo išmokos galite ir negauti

Po praūžusių liūčių gyventojai patyrė žalos, kuri siekia daugiau nei 42 tūkst. eurų, praneša draudimo bendrovė ERGO.

Anot bendrovės, po liūčių dėl žalos atlyginimo kreipėsi daugiau nei 50 klientų. Daugiausia - privačių namų savininkai, besiskundžiantys dėl užlietų patalpų, ir automobilių vairuotojai, kurie nesėkmingai bandė įveikti apsemtas gatves. Bendrovė prognozuoja, kad šis besikreipiančių dėl žalos klientų skaičius turėtų dar išaugti.

„Praūžęs stiprus lietus užliejo gyvenamųjų namų patalpas ar rūsius, užtvindė gatves ir gyvenamųjų namų kiemus. Dėl liūties nukentėjo gyvenamosios patalpos, įvairūs elektronikos ir elektros įrenginiai, rūsiuose saugomi daiktai. Kaip įprasta, sulaukiame kreipinių dėl transporto priemonių gedimų, o daugiausia žalų registruota dėl hidrosmūgių. Be to, užtvindytas gatves bandantys įveikti vairuotojai dažnai praranda ir transporto priemonių valstybinius numerius“, - pranešime cituojamas ERGO Lietuvoje Žalų administravimo departamento direktorius Gytis Matiukas.

Pasak G. Matiuko, nuo gamtos stichijos labiausiai nukentėjo Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio gyventojai.

Jo teigimu, patvinusios ar visiškai neišvažiuojamos gatvės arba gyvenamųjų namų kiemai neatbaido vairuotojų, net ir rizikuojant siekti savo kelionės tikslo.

„Nereikėtų bet kokia kaina bandyti pasiekti savo kelionės tikslą, nes aukštas vandens lygis gali lemti nemažas remonto išlaidas ar visiškai išvesti automobilį iš rikiuotės. Be to, ne visais atvejais galioja ir draudimo apsauga“, - sako draudimo ekspertas.

Taip pat G. Matiukas atkreipia dėmesį, kad vairuotojai turėtų pasirinkti saugų greitį, nes didelis kiekis vandens ant važiuojamosios dalies gali prilygti važiavimui apledėjusiu keliu.

Nuostoliai dėl apsemtų automobilių transporto priemonių savininkams pagal Kasko draudimą atlyginami tais atvejais, kai stichija užklumpa netikėtai ir žalos išvengti nėra įmanoma. Tačiau draudimo apsauga negalioja tais atvejais, kai automobiliu neapgalvotai bandoma įveikti didžiulius vandens telkinius, nurodoma pranešime.

Pavojų eismo dalyvių saugumui sukelia ir stiprus vėjas, kuris dažnai lydi gausų lietų. Didžiausią grėsmę vairuojant kelia stiprus šoninis vėjas atvirose vietovėse. Važiuojant atviruose kelio ruožuose, ant tiltų, ypač, jei transporto priemonė yra aukštesnė, gali kilti pavojus jai apvirsti.

ERGO primena, kad, sinoptikams prognozuojant škvalą, iš namo kiemo ar atviro balkono reikėtų surinkti ir į saugią vietą sunešti visus daiktus, kuriuos gali pakelti vėjas. Automobilius tokiu atveju reikėtų įvaryti į garažą ar bent jau nestatyti po medžiais ir elektros linijų stulpais.


Šiame straipsnyje: liūtysnuostoliaiDraudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Pritariu reikia palaukti bent kiek ir važiuoti tik nuslūgus vandeniui nėra ko lėkti, o tai įpratę visur verstis per galvas tarsi būtų paskutinės gyvenimo minutės.

ar

ar portretas
is tos D mafijos ka gausi tik spyga T........

uuo

uuo portretas
jau sostineje lyja,griaustinis dunda...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių