M. Skuodis Kazachstane aptars prekybos, susisiekimo plėtrą

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Marius Skuodis antradienį su Lietuvos verslo delegacija pradeda savaitės trukmės vizitą Kazachstane, kur aptars glaudesnio šalių bendradarbiavimo prekybos ir susisiekimo srityse galimybes.

Ministras susitiks su Kazachstano vicepremjeru Romanu Skliaru, skaitmeninės plėtros, inovacijų, aviacijos ir kosmoso pramonės ministru Bagdatu Mussinu, taip pat „Kazachstano geležinkelių“ valdybos pirmininku Nurlanu Sauranbajevu ir Europos Sąjungos (ES) ambasadoriumi Kazachstane Kęstučiu Jankausku bei ES delegatūros vadovybe, pranešė ministerija.

M. Skuodis kartu su Klaipėdos uosto vadovu Algiu Lataku, „Lietuvos geležinkelių“ vadovu Egidijumi Lazausku, Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentu Romu Austinsku ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentu Vidmantu Janulevičiumi kvies Kazachstano įmones stiprinti ekonominius ryšius bei susisiekimo ir krovinių vežimo plėtrą, bendradarbiavimą transporto skaitmenizacijos srityje.

M. Skuodis Almatoje atidarys Lietuvos ir Kazachstano verslo forumą, susitiks su Kazachstano pramonės ir infrastruktūros plėtros ministru Kairbeku Uskenbajevu ir Almatos miesto gubernatoriumi Erbolatu Dosajevu.

Lietuvos ir Kazachstano pramonininkų konfederacijų bei vežėjų asociacijų vadovai forume pasirašys bendradarbiavimą tarp šalių skatinsiančius memorandumus.

Ministras taip pat aplankys vieną didžiausių regione Chorgoso logistikos centrą, per kurį vyksta prekyba tarp Azijos ir Europos šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ieškos kaip vežti krovinius į Kazachstaną per Iraną, Pakistaną ir Afganistaną
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių