Medikų algos 20 proc. augs nuo gegužės

Seimas patvirtino subalansuotą 2018 metų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetą.

Kitąmet sveikatos sektoriaus pajamos ir išlaidos sieks beveik 1,763 mlrd. eurų pajamų. 

Už tai balsavo 76 Seimo nariai, prieš – 31 ir susilaikė 12 parlamentarų.

2018 metų PSDF biudžete numatoma, kad išlaidos, palyginti su 2017 metams patvirtintu PSDF biudžetu, didės 7,4 proc., arba 116,9 mln. eurų.

Medikų algas numatoma 20 proc. padidinti nuo gegužės.

„Tai medikai  nuo liepos gaustas algas,“ – piktinosi Sveikatos reikalų komiteto narys konservatorius Antanas Matulas.   

Medikų algų didinimui reikalinga maždaug 90 mln. eurų, iš kurių – 70 mln. eurų iš PSDF biudžeto rezervo ir maždaug 20 mln. eurų iš valstybės biudžeto.

Valstybinės ligonių kasos duomenimis, 2017 metų sausį – rugsėjį vidutinis gydytojo, dirbančio vienu etatu, darbo užmokestis apie 1120 eurų „į rankas“, o slaugytojų – apie 580 eurų.  Rezidentams, kurių algos dar mažesnės, jos 10 proc. didės jau nuo sausio, tam numatyta 1,4 mln. eurų – tada rezidentų algos didėtų iki 374 – 456 eurų į rankas. Rezidentai taip pat gauna stipendijas, kurios siekia apie 364 eurus.

Seimas, 57 balsais už, 19 – prieš ir 31 parlamentarui susilaikius, pritarė „tvarkiečio“ Algimanto Dumbravos siūlymui vaikų sergančių cukriniu diabetu gydymui  skirti 1 mln. eurų insulino pompų bei sensorinių daviklių kompensavimui. 


Šiame straipsnyje: PSDF biudžetasmedikų algos

NAUJAUSI KOMENTARAI

koktu jau..................

koktu jau.................. portretas
šuleris Matulas konservų trolis - patys valdžioj būdami dar ir nurėžė medikų algas bei nustekeno šalį, o dabar mat vaidina kad "kelkit daugiau", o ko patys visai nekėlė? beje medikai turi solidarizuotis su visa konservų nustekenta tauta ir keltis atlyginimus etapais, o ne suėsti visus LT pinigus patys sau vieni, o konserva - tai šitie para-zitėliai tik intrigas geba daryti

.

. portretas
Taip nebus. Reikia ramiai sulaukti Sausio 1d.ir, jei nebus patenkinti teiseti ms reikalavimai,skelbti tai,kas buvo numatyta..

Rūta

Rūta portretas
Nuostabu,rezidentų algos su stipendija kartu sudėjus,nuo sausio mėn.bus didesnės už Kauno poliklinikose dirbančių šeimos gydytojų!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių