Metinė infliacija Lietuvoje balandį – viena didžiausių visoje ES

Europos Sąjungos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, per šių metų balandį euro zonoje infliacija smuko nuo 1,3 iki 1,2 proc. Palyginimui, 2017 m. balandį metinė infliacija euro zonoje siekė 1,9 proc.

Visoje ES infliacijos rodiklis smuko nuo 1,5 proc. kovą iki 1,4 proc. balandį. Tuo pat laikotarpiu pernai ES infliacijos rodiklis siekė 2,0 proc.

Lietuvoje šių metų balandį buvo užfiksuotas 2,2 proc. rodiklis, kai kovą metinis kainų augimas siekė 2,5 proc.

Ketvirtą šių metų mėnesį metinė defliacija buvo fiksuota Kipre (0,3 proc.) ir Airijoje (0,1 proc.), žemiausia infliacija pastebėta Portugalijoje (0,3 proc.). Tuo tarpu aukščiausia infliacija fiksuota Rumunijoje (4,3 proc.), Slovakijoje (3,0 proc.) ir Estijoje (2,9 proc.).

Palyginti su 2018 m. kovu, balandį metinė infliacija krito dvylikoje ES valstybių, buvo stabili vienoje bei augo keturiolikoje.

2018 m. balandį didžiausią įtaką metiniam kainų augimui euro zonoje turėjo pabrangęs maistas, alkoholis ir tabakas (0,47 proc. punkto), pakilusios paslaugų kainos (0,45 proc. punkto), taip pat energetikos ir ne energetikos sektoriaus produkcijos kainos (atitinkamai 0,25 p. p. ir 0,07 p. p.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Infliacija tai mūsų santaupų vagystė, kodėl tik 5€ pavogusius teisiam, o vagiančius milijonais aukštinam?.. ką paduot į teismą dėl sumažėjusios santaupų vertės, gal vis tik laikas tuos ekonomistus į vietą pastatyt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių