Miestuose atsiras daugiau už ES lėšas sutvarkytų parkų?

  • Teksto dydis:

Šalies miestuose netrukus gali atsirasti daugiau už Europos Sąjungos (ES) lėšas sutvarkytų parkų. Seimui siūloma palengvinti tvarką, pagal kurią savivaldybės iš Nacionalinė žemės tarnybos (NŽT) galėtų perimti valstybinius miško paskirties sklypus ir naudoti juos poilsiui.

Seimas antradienį priėmė svarstyti atitinkamas Žemės ir Miškų įstatymų pataisas.

Žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas sako, kad kelios savivaldybės prašo perduoti joms tokius sklypus, norėdamos investuoti ES lėšas. Anot jo, gavusios šiuos sklypus, savivaldybės negalėtų pakeisti jų paskirties, vykdyti statybų ar privatizuoti.

„Šiandien keturios ar penkios savivaldybės prašo perduoti jiems valdyti panaudos teise valstybinės žemės sklypus, miškų paskirties. Pavyzdžiui, Švenčionių savivaldybė šiandien yra pateikusi prašymą dėl 2,38 ha“, - Seimo nariams teigė A.Bogdanovas. 

Pasak jo, 2015 metais buvo du atvejai, kai tokie sklypai Vyriausybės nutarimu perduoti Varėnos ir Švenčionių savivaldybėms.

„Jei būtų poreikis juos grąžinti atgal, savivaldybės nenaudotų pagal paskirtį, tai lygiai taip pat grįžtų į Nacionalinę žemės tarnybą. (...) Tai nenueitų kur nors į privačias rankas. Čia šiuo atveju lieka tas pats status quo - arba ten, arba ten. O savininkams miškų paskirties žemės sklypai nėra grąžinami. Tai miesto teritorija“, - aiškino viceministras.

„Tai nedideli sklypai miesto teritorijose, kurie yra skirti išskirtinai tik rekreacijai ir poilsiui, tai yra dažniausiai savivaldybės prašo, įsisavinant europines lėšas, sutvarkyti parkus, poilsio zonas“, - pridūrė A.Bogdanovas.

Toliau pataisas Seimas svarstyti gegužės 25 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

parkus

parkus portretas
galima sutvarkyti ir be eu lesu ,geriau zvyriuotas ir duobetas gatves
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių