Minimalios algos didinimas: profsąjungos norėtų 450 eurų

Vyriausybei, daliai darbdavių ir profsąjungoms atstovaujančiai Trišalei tarybai antradienį ketinant toliau svarstyti minimalios mėnesio algos (MMA) didinimą, darbuotojų atstovai sako, kad MMA turėtų didėti iki 450 eurų.

Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė BNS sakė, jog darbuotojų atstovai tokią poziciją suderino pirmadienį.

„Sutarėme. Matome, kad yra galimybės, kad minimalus būtų didesnis. Mes bandysime siūlyti 450 eurų“, – teigė G. Gruzdienė.

Lietuvos bankas gegužę Trišalėje taryboje pasiūlė, kad MMA nuo kitų metų pradžios turėtų didėti 20 eurų – iki 420 eurų – tai yra 47,3 proc. vidutinio darbo užmokesčio.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) viceprezidentas Jonas Guzavičius ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Darbo departamento direktorius Kęstutis Zaura praėjusią savaitę BNS teigė, jog darbdaviai ir Vyriausybė palaikys siūlymą MMA didinti iki 420 eurų.

Pernai Trišalė taryba nusprendė, kad MMA turi būti 45-50 proc. vidutinės algos, o konkretus santykis bus lygus keturių didžiausią santykį turinčių Europos Sąjungos (ES) šalių vidurkiui, tačiau turės išlaikyti 45-50 proc. ribą.

Gegužės viduryje Trišalės tarybos pirmininkas ir darbuotojų atstovas Artūras Černiauskas žurnalistams sakė, jog birželio 12 dieną darbdavių ir darbuotojų atstovai ateis su savo pozicijoms, tačiau galutinis sprendimas negalės nukrypti nuo 45-50 proc. ribos – BNS skaičiavimais, tai būtų tarp 400 ir 444 eurų.

Pernai MMA buvo padidinta 20 eurų iki 400 eurų.

Nuo praėjusių metų vidurio įsigaliojęs naujasis Darbo kodeksas numato, kad MMA gali būti mokama tik už nekvalifikuotą darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Gal kas žinote kokie darbai yra nekvalifikuoti

SKAITYTOJA

SKAITYTOJA portretas
CIA KAIP VIENOJE KAUNO LIGONINĖJE IŠ 20 PROC.LIKO VOS 20EURŲ PADIDINIMAS .GRYNA SAVIVALĖ ,NEŽINAU KUR YRA VISOKIE AUDITAI,KĄ JIE VEIKIA IR UŽ KĄ JIE IMA PINIGUS.ŽODŽIU VISIŠKA ANARCHIJA IR DAUGIAU NIEKO...

tep

tep portretas
sio meto kainom minimali alga turetu but ne mazesne 600 eur i rankas!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių